Concert pascal
MOPAN Suceava

Pentru că avem cu toții nevoie să ne reamintim valoarea solidarității, joi, 10 martie 2022,  începând cu ora 19, la Sala 2, Teatrul Național din Timișoara marchează prin proiecția filmului documentar #newTogether – gânduri despre un nou Împreună doi ani din ziua în care teatrele din România s-au închis pentru public. Acest moment a dat semnalul că începe ceva care ne va schimba istoria și viața.

Filmul are ca punct de plecare o inițiativă a Forumului Cultural Austriac din București care, în perioada stării de urgență, a invitat numeroși artiști din România și din Austria să se poziționeze pe ei înșiși, arta lor, cultura, comunitățile lor, în sens larg, față de această realitate nouă, marcată de izolare. Transmise pe pagina Forumului Cultural Austriac din București și pe Radio România Cultural, aceste reflecții au atras interesul foarte multor oameni, atât din România, cât și din Austria. Acest impact a dus la crearea unui film documentar, realizat de regizoarea Carmen Lidia Vidu și produs de Forumul Cultural Austriac din București.

Doi ani mai târziu, lumea nu și-a reactivat circuitele, profilul acestei noi realități este în curs de a fi conturat, iar istoria și viața continuă în termenii cei mai gravi cu putință. „Departe de a fi o privire într-un glob de cristal, proiectul #newTogether intenționează să ofere piste de reflecţie și dezbatere despre reașezarea sectorului cultural și despre raporturile acestuia cu publicul, cu societatea în general, după acest moment de „stop” impus. Între altele, plecând de la acest paradox care ne-a modificat existențele în ultima perioadă – suntem împreună, chiar în strânsă legătură, de la distanţă…” precizează Andrei Popov, director adjunct Forumul Cultural Austriac Bucureşti, care este și producătorul delegat al filmului.

Rezervările se fac pe tntm.office@tntimisoara.com, în limita locurilor disponibile. Precizăm că numărul de locuri este limitat în funcție de normele de distanțare în vigoare.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava