Concert pascal
MOPAN Suceava

Toma Caragiu, legendar, unic și iubit de toată România, ar fi împlinit 96 de ani pe 21 august. Ziua fatidică a cutremurului din 4 martie 1977 ni l-a răpit însă din galeria de aur de actorilor români. Click! prezintă ultima zi din viața lui Toma Caragiu, minut cu minut.

Când a murit la doar 51 de ani, în devastatorul cutremur din 4 martie 1977, Toma Caragiu era un actor de anvergură al Teatrului „Lucia Sturdza Bulandra“ din Bucureşti. Extrem de popular pe scenă, pe micile şi pe marile ecrane, dar şi în viaţa de zi cu zi, Caragiu era în plină forţă creatoare şi juca, în acele zile, la Bulandra, în piesa „Lungul drum al zilei către noapte“, de Eugene O’Neill.

De-a lungul zilei de 4 martie 1977, Toma Caragiu a vorbit la telefon cu familia şi cu mai mulţi prieteni, iar unii dintre aceştia l-au şi vizitat. Deşi a fost invitat în oraş de diferite personalităţi, Toma Caragiu nu a vrut să îşi părăsească locuinţa, deoarece soţia lui i-a spus că îl va suna la ora 21.30. Şi, cum la acea vreme nu exista telefon mobil, singura modalitate de a comunica era telefonul fix, aflat în apartamentul de la etajul doi din blocul Colonadelor 3, în care marele actor locuia.

Din păcate, cutremurul din 1977 a avut loc la ora 21.22, iar în acel moment în casa lui Toma Caragiu se afla şi Alexandru Bocăneţ, regizorul care colabora cu marele actor român. Potrivit martorilor, apartamentul lui Toma Caragiu a rămas aproape intact, însă el a încercat să se salveze şi a ieşit din locuinţă, neştiind că acest gest va fi unul fatal. Pe 10 martie, trupul său a fost găsit sub ruine, iar o zi mai târziu a fost înmormântat la Cimitirul „Bellu“ din Bucureşti.

Click! prezintă ultima zi din viața lui Toma Caragiu, minut cu minut: https://www.click.ro/vedete/romanesti/toma-caragiu-ar-fi-implinit-96-de-ani-ultima-zi-din-viata-lui-minut-cu-minut-si

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Vedete
Etichete
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava