MOPAN Suceava

Foresta Suceava este foarte aproape de a realiza un transfer de marcă. Gruparea suceveana este pe cale să-l cedeze pe Toma Niga la vicecampioana FCSB, iar în cazul în care echipa patronată de Gigi Becali va o oferi o sumă importantă pe portarul în vârsta de 19 ani, “galben-verzii” ar reuşi să stingă datoria pe care o au la Fisc şi implicit vor accesa şi bugetul promis in 2017 de Primărie.
Niga este aşteptat să se prezinte la reunirea lotului FCSB, alături de care va pleca într-un stagiu de pregătire în Slovenia. “Este un vis devenit realitate”, a spus Toma Niga. Impresarul Petrică Băsăscu a declarat că Toma Niga este 100% jucătorul FCSB-ului, goalkeeperul sucevean urmând să ajungă la vicecampioana României fie printr-un transfer pe bani, fie liber de contract, ţinand cont de resţantele financiare pe care le are de încasat de pe Areni.
“Niga va ajunge 100% la Steaua. Transferul se va realiza după revenirea echipei din Slovenia. Totul este făcut, mai rămâne să semneze. E un băiat tânăr, cu potenţial, însă suma cerută de cei de la Foresta este cu mult peste nivelul lui. În cazul în care preşedintele de la Suceava nu va renunţa, jucătorul oricum va pleca liber de contract, deoarece nu a mai fost plătit din ianuarie, iar legea este de partea lui. Va fi jucătorul Stelei 300%, chiar dacă cei de la Foresta vor să îşi rezolve problemele financiare de pe urma lui”, a declarat Băsăscu.
Preşedintele clubului Foresta, Andrei Ciutac, a confirmat faptul ca Toma Niga va pleca alături de FCSB în Slovenia, dar a infirmat spusele impresarului Petrica Băsăscu conform căruia ar fi cerut o sumă prea mare pentru transferul portarului în vârstă de 19 ani.
“Am vorbit cu conducerea clubului FCSB, însă doar pentru ca jucătorul să se alăture echipei pentru stagiul de pregătire din Slovenia. E într-o perioada de observaţie, iar în cazul în care va dori un transfer, ne vom aşeza la masa şi vom discuta. Nu se pune problema despre cererea unei sume prea mari pe Niga. În cazul în care jucătorul îşi va depune memoriu, vom rezolva totul pe cale legală. Situaţia în acest moment la clubul nostru nu este bună, însă aceste probleme financiare se vor rezolva”, a spus Andrei Ciutac.
Născut pe 15 august 1997, în localitatea Frumosu din judeţul Suceava, portarul Toma Niga a bifat în ultimul sezon al ligii secunde 27 de meciuri ca titular în tricoul celor de la Foresta. Goalkeeperul în vârstă de 19 ani se afla şi în atenţia selecţionerului naţionalei de tineret a României, Daniel Isăilă, care l-a convocat la începutul lunii martie, la Centrul Naţional de Fotbal de la Buftea, la o acţiune la care au luat parte mai mulţi jucători din Liga a II-a şi Liga a III-a. Toma Niga ar fi al optulea jucător care evoluează atât pentru Foresta, cât şi pentru Steaua, după Iulian Miu, Mihaiţă Szekely, Eugen Nae, Robert Niţă, Dorin Goian, Mihai Guriţă şi Daniel Bălan. Foresta a acumulat o datorie de peste 300.000 de lei la Fisc, iar din această cauză nu poate primi finanţare de la Primarie, care a pus deoparte un buget de 1.500.000 de lei pentru fotbal.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava