MOPAN Suceava

Amenajarea unei case nu este deloc uşoară, în special atunci când ai atât de multe aspecte de care trebuie să ţii cont. Bucătăria chiar ceva mai greu de renovat sau amenajat, deoarece ai nevoie ca aceasta să fie complet funcţională, nu doar să arate bine. Astfel, trebuie să ţii cont de finisaje şi mobilă, dar şi de cum vei depozita obiectele esenţiale sau unde vei lua masa.

Dacă eşti în proces de renovare sau amenajare în bucătărie, descoperă ce aspecte sunt absolut esenţiale şi cum poţi face cele mai bune alegeri:

Finisajele

Finisajele sunt primul aspect de care te vei ocupa în amenajarea oricărei camere, nu numai în cazul bucătăriei. Gresia şi faianţă se numără în continuare printre cele mai populare opţiuni când vine vorba de bucătărie, însă trebuie să ştii că nu sunt singurele.

Poţi alege şi parchet pentru podele, însă este de preferat să optezi pentru un tip de parchet rezistent la apă şi la trafic intens. De ce? Bucătăria este una dintre cele mai folosite camere, aşa că îţi vei dori ca podeaua să fie una trainică.

De asemenea, pentru o amenajare modernă, microcimentul este o alegere foarte bună şi durabilă în cazul podelelor.

Pereţii îi poţi vopsi cu lavabila, iar în ziua de astăzi există o mulţime de produse special create pentru pereţii bucătăriei sau ai băii. Un tip de finisaj este bine să îl eviţi în bucătărie şi anume tapetul, deoarece acesta nu rezistă excelent la abur, umezeală şi mirosuri puternice.

Zona de dining

Zona de dining este locul în care te vei bucura de o cafea, un mic dejun delicios sau o masă gustoasă alături de cei dragi. Optează pentru o masa de bucatarie de dimensiuni generoase dacă spaţiul îţi permite. Pentru camerele de peste 15 metri pătraţi, o masă de bucătărie cu 6 sau 8 scaune este o alegere foarte bună. De asemenea, poţi opta şi pentru coltare de bucatarie, în cazul în care preferi să stai confortabil la masă.

Pentru camerele de mici dimensiuni, alege o masă de bucătărie cu două scaune, pe care să o amplasezi într-un colţ al camerei. Masa de bucătărie retractabilă, care se montează în perete, este o soluţie foarte bună pentru garsoniere.

Pe lângă alegerea mobilei de dining, este important şi ce decoraţiuni alegi. Foloseşte farfurii cu modele interesante, plante precum bonsaii sau chiar lumânări parfumate pentru a da viaţa zonei în care iei masa.

Alegerea electrocasnicelor

Electrocasnicele sunt un alt aspect cheie în amenajarea bucătăriei. În primul rând, acestea trebuie să îţi ofere tot confortul de care ai nevoie pentru a găti, a spăla vase sau a prepara băuturi. De aceea, alege electrocasnice care corespund stilului tău de gătit şi nevoilor tale. Mai apoi, nu vrei ca acestea să sufoce cameră, aşa că trebuie să le găseşti un loc adecvat. Acest lucru este valabil în special în cazul frigiderului.

Dacă frigiderul nu încape foarte bine în bucătărie, îl poţi pune fără probleme pe hol, în special dacă cele două camere se afla una lângă cealaltă.

Spaţiile de depozitare

Spaţiile de depozitare îţi vor permite să găteşti uşor şi să te bucuri de tot confortul în bucătărie. Optează pentru un mobilier de bucătărie cu cât mai multe sertare, dulapuri şi etajere, în special dacă ai de depozitat oale, produse alimentare sau seturi de veselă.

Accesoriile şi decoraţiunile

Accesoriile şi decoraţiunile dau viaţa încăperilor, iar bucătăria nu ar trebui să fie o excepţie. Optează pentru accesorii precum suporturi de şerveţele sau fete de masă care să dea culoare camerei. La capitolul decoraţiuni, vazele cu flori, lumânările parfumate sau chiar coşurile cu fructe.

De la finisaje şi până la decoraţiuni, bucătăria ta poate arăta impecabil dacă optezi pentru soluţiile potrivite nevoilor tale. Nu uita că această cameră trebuie să fie complet funcţională, nu doar plăcută estetic, pentru că tu să poţi găti sau servi masa fără bătăi de cap.

TOP 5 aspecte pe care trebuie să le iei în considerare când amenajezi bucătăria, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava