Concert pascal
MOPAN Suceava

Un side hustle îţi poate aduce un extra venit, în special atunci când dedici timp şi energie pentru a găsi clienţii potriviţi. Practic, side hustle se referă în principal la activităţi de freelancing, pe care le desfăşori în timpul liber, după bunul plac. Atunci când decizi să ai un side hustle, tu vei stabili programul, serviciile pe care le oferi, dar şi cadrul de lucru legal, de la contracte de drepturi de autor şi până la PFA sau SRL.

Avantajul unui side hustle este că îl poţi desfăşura în paralel cu job-ul tău, îţi poţi face propriul program şi tot ce trebuie să ai este un laptop sau un telefon şi internet. Vei putea lucra de acasă, de la cafenea sau de la un birou închiriat, în funcţie de preferinţele tale.

Descoperă TOP 5 idei de side hustles pe care le poţi transforma în realitate:

Copywriting

Cu siguranţă ai observat că o mare parte din conţinutul online este scris. Poţi găsi articole, cărţi, ghiduri online sau chiar postari social media cu conţinut scris, iar acest lucru nu este valabil doar pentru mediul online. Ziare, cărţi, reviste, broşuri, panouri cu reclame, foarte multe folosesc scrisul pentru a transmite un anume mesaj.

Ei bine, meseria de copywriter are la baza scrisul. Poţi scrie articole, ebook-uri, broşuri, ghiduri sau postari social media contra cost. Ce îţi trebuie pentru a începe un astfel de side hustle? În primul rând, skill-uri în ceea ce priveşte scrisul şi multă creativitate. Poţi începe cu un curs online de copywriting, iar mai apoi să îţi oferi serviciile pe platforme dedicate freelancerilor. Bineînţeles, vei avea nevoie şi de un laptop şi de internet.

Nu uita că un side hustle necesită o formă legală de lucru, precum contractele de drepturi de autor sau un PFA ori SRL.

Traduceri

Traducerile sunt la mare căutare în mediul online, în special de când internetul a oferit oamenilor din întreaga lume accesul la aceleaşi site-uri şi tipuri de conţinut. Astfel, foarte mulţi antreprenori din mediul online vor să îşi extindă afacerile şi să ajungă la un număr cât mai mare de oameni. De aceea, au nevoie de conţinut, site-uri sau chiar produse, precum cărţile, în mai multe limbi.

Traducerile sunt o super idee de side hustle, în special dacă stăpâneşti la perfecţie două sau mai multe limbi străine. Poţi lucra de pe telefon, laptop său calculator, în funcţie de specificul proiectelor pe care le alegi. Oportunităţile de freelancing în acest domeniu există, chiar dacă nu ai neapărat studii în domeniul limbilor străine.

Dacă alegi să lucrezi de pe telefon, optează pentru un model cu funcţii avansate, precum Samsung S23. Un Samsung S23 îţi va oferi viteza de răspuns impecabilă, indiferent de câte aplicaţii foloseşti, dar şi un display generos. În plus, sistemul de operare al unui Samsung S23 îţi oferă acces la o mulţime de aplicaţii care îţi pot fi utile în procesul de traducere sau în activitatea de freelancer.

Nu numai Samsung S23 este o super alegere, ci şi modele din gamele Samsung Flip sau Note.

Web design

Web design este una dintre cele mai populare activităţi când vine vorba de side hustles. Da, concurenţa va fi mare, însă şi cererea rămâne la un nivel ridicat, nu numai la noi în ţară, ci şi în Europa sau în alte regiuni ale globului. Dacă ai astfel de skill-uri, poţi lucra în regim freelance foarte uşor şi să îţi promovezi serviciile pe social media, pe Google sau pe platformele dedicate freelancing-ului.

Avantajul este că poţi prelua comenzi în funcţie de timpul de care dispui. Dacă într-o lună ai mai mult timp liber, poţi prelua mai multe comenzi, în timp ce în lunile aglomerate la job poţi lua o pauză.

Cursuri şi lecţii online

Dacă ai expertiză într-un anumit domeniu, poţi împărtăşi asta cu alte persoane. Există o mulţime de cursuri online la mare căutare, de la cursuri din domeniul comunicării sau finanţelor şi până la cursuri din domeniul IT sau Tech. Există mai multe variante de a oferi cursuri online, de la crearea de cursuri în regim self-study şi până la organizarea de sesiuni şi seminarii live, pe Zoom, Google Meets sau platforme similare.

Creare şi editare de CV-uri

Piaţa muncii este dinamica şi se afla într-o continuă schimbare. Foarte multe persoane au nevoie de ajutor pentru a-şi crea un CV potrivit pentru domeniul în care vor să lucreze, care să reflecte experienţa lor reală şi să le îmbunătăţească şansele de a primi job-ul mult visat. În cazul în care ai expertiză în zona de HR, comunicare şi recrutare, poţi oferi online servicii de creare şi editare de CV-uri.

Ideile de mai sus îţi pot servi ca sursa de inspiraţie dacă vrei să începi un side hustle. De la copywriting şi până la editare de CV-uri sau traduceri, alege un domeniu care ţi se potriveşte şi la care te pricepi cu adevărat.

TOP 5 idei de side hustles pe care le poţi pune uşor în aplicare, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava