MOPAN Suceava

Colegiile Naționale ”Petru Rareș”, ”Mihai Eminescu” și ”Ștefan Cel Mare”, dar și Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”, toate din municipiul Suceava, sunt preferatele elevilor de clasa a VIII-a din județ. Așa reiese dintr-un studiu realizat de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională. Cele mai puțin căutate sunt Liceul Tehnologic Marginea și Colegiul „Samuil Isopescu” Suceava, potrivit aceluiași studiu.  Chestionarele pe baza cărora a fost realizat studiul au fost repartizate unui număr de 6.008 elevi, din 137 de şcoli. 211 s-au arătat nehotărâţi cu privire la liceul şi specializarea pe care doresc să le urmeze. 101 elevi suceveni au optat pentru licee din afara judeţului, iar 84 au declarat că nu doresc să-şi continue studiile. 875 au optat pentru învăţământul profesional, iar 19 pentru învăţământul special.

Potrivit rezultatelor studiului, între liceele din municipiul Suceava, în topul preferinţelor tinerilor se află Colegiul Naţional „Petru Rareş”, care a strâns 325 de voturi. Pe locul al II-lea se află Colegiul „Mihai Eminescu” Suceava, iar pe III, la egalitate, cu 231 de voturi, se află Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” şi Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”. 147 de elevi au ales Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, 143 au optat pentru Liceul cu Program Sportiv, iar 110 elevi pentru Colegiul Naţional „Spiru Haret”.

La categoria colegii tehnice, din municipiul Suceava sunt preferate cel de Industrie Alimentară, Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” , Colegiul „Petru Muşat” și Colegiul „Samuil Isopescu”.

În municipiul Fălticeni, Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” a întrunit cele mai multe opțiuni, urmat de Colegiul Naţional „Nicu Gane” și Colegiul „Vasile Lovinescu”.

La Rădăuţi, Colegiul Tehnic este în topul preferințelor, dar elevii sunt interesați și de Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” și Colegiul „Andronic Motrescu”. La Câmpulung Moldovenesc , cele mai multe opţiuni au fost pentru Colegiul Silvic „Bucovina”, urmat de Colegiul Militar „Ştefan cel Mare”.

Liceul Tehnologic din Câmpulung Moldovenesc, Liceul Tehnologic „Vasile Deac” Vatra Dorna, Liceul Tehnologic Solca, Liceul Tehnologic Pârteştii de Jos, Liceul Tehnologic Marginea și Colegiul „Samuil Isopescu” sunt printre unitățile școlare cele mai puțin atractive pentru viitorii liceeni.

Topul liceelor din Suceava, 9.0 out of 10 based on 4 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (4 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava