MOPAN Suceava

Acţiunea de adopţie a teilor de pe bulevardul George Enescu şi strada Universităţii, din Suceava, care urmează să fie tăiaţi în cadrul lucrărilor de extindere a parcărilor auto, a fost finalizată de Grupul Ecologic de Colaborare GEC Bucovina. Potrivit reprezentanţilor acestei asociaţii, acţiunea a fost este o formă de protest faţă de tăierea teilor. Acţiunea a demarat sâmbătă, pe strada Universităţii şi a continuat duminică şi luni, pe bulevardul George Enescu.

In cele trei zile, au fost adoptaţi toţi cei 70 de arbori, unii având chiar mai mulţi “părinţi” adoptivi. Astfel, numărul total de “părinţi” adoptivi este de 73. “În mod statistic, deşi nu se poate face o estimare statistică corectă pe un eşantion atât de mic, categoriile de vârstă cele mai active au fost: tineri între 25 – 35 de ani (39%), pensionari (35 %), apoi tineri între 18 şi 25 de ani (18 %). Diferenţa este reprezentată de adulţi peste 35 de ani şi până la vârsta pensionării). Ca distribuţie pe sexe, procentul este în favoarea doamnelor, cu 63 %. Nu s-au folosit alte criterii de analiză statistică (de ex., nivel studii), acestea nefiind relevante pentru acţiunea de adopţie a teilor”, a spus secretarul executiv al GEC Bucovina, Beatrice Ştefănescu.

Ea a adăugat că au existat suceveni care au dorit să adopte un număr de arbori egal cu numărul copiilor lor. “Au existat adopţii la distanţă, transmise pe e-mail către organizatorii acţiunii. S-au primit solicitări de adopţie a teilor de la suceveni plecaţi în alte localităţi din ţară sau din străinătate. La acţiunea de adopţie au participat şi reprezentanţi ai altor oarganizaţii neguvernamentale de mediu, cum ar fi Club “Speo-Bucovina, Asociaţia “Estica” şi Asociaţia “Eudemos””, a mai spus Beatrice Ştefănescu. Ea a subliniat că acţiunea din zilele de 21 – 23 februarie a fost un exerciţiu de democraţie participativă şi de implicare a societăţii civile sucevene în monitorizarea aplicării deciziilor autorităţilor publice locale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava