Concert pascal
MOPAN Suceava

Prefectul Florin Sinescu a anunţat că pe toate drumurile din judeţul Suceava se circulă în condiţii de iarnă, singurul tronson blocat traficului fiind între Rădăuţi şi Ratoş, pe DN 17A. Florin Sinescu a declarat că toate drumurile judeţene au fost redeschise traficului. El a arătat că pe drumurile naţionale din judeţ a fost ridicată restricţia pentru maşinile de mare tonaje, de peste 7,5 tone. La rândul său, președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a spus că în urma intervențiilor utilajelor de deszăpezire au fost deblocate toate rutele judeţene. Nechifor a spus că este posibil ca pe unele porţiuni să apară blocaje temporare, însă utilajele intervin imediat pentru a înlătura zăpada.

Traficul greu a fost restricţionat pe nouă drumuri naţionale din judeţul Suceava

Ora 14:00 Prefectul Florin Sinescu a anunţat că în urma ninsorilor şi viscolului din ultimele ore s-a luat decizia restricţionării traficului greu, de peste 7,5 tone, pentru toate drumurile naţionale din administrarea Secţiei de Drumuri Naţionale Suceava. Este vorba despre următoarele tronsoane de drumuri: DN 17 până la Păltinoasa, DN 29 Suceava-Botoşani, DN 29A Suceava-Zvoriştea, DN 2 Suceava-Siret, DN 2H Milişăuţi-Putna

DN2K Milişăuţi-Solca, DN2E Păltinoasa-Vicovu de Sus, DN 2 Cumpărătura-Drăguşeni şi DN 15C Praxia-Boroaia

Prefectul a mai spus că Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava nu este operaţional.

De asemenea, în momentul de faţă, în judeţul Suceava, a fost închis temporar circulaţiei DN 17 A, în zona Dorneşti-Ratoş, iar pe DN 2, a fost restricţionat traficul greu. Florin Sinescu a mai precizat că pe celelalte drumuri naţionale din judeţ se circulă în condiţii de iarnă.

El a mai precizat că în prezent în judeţul Suceava, există 9 drumuri judeţene înzăpezite. 208C         Vultureşti- Hârtop Km 40-50+290, Vereşti- Fântânele–Roşcani 13+000-19+000, Suceava-Berchişeşti 15+000-24+700, Dărmăneşti-Calafindeşti-Negostina 35+000-42+000, Forăşti- Manolea 8+000-12+000, Zvoristea-Frătăuţii Noi 0+000-45+300, Braşca–Ilişeşti Ciprian Porumbescu-Drăgoieşti, Baia –DN 2E 1+900-6+800 şi Satu Mare- DN 17A.

 

De asemenea, în judeţul Suceava, 54 de drumuri comunale sunt înzăpezite din 28 de localităţi.

E.ON Moldova-filiala Suceava înregistrează în judeţul Suceava, 19 deranjamente colective, în localităţile:Corni, Costâna, Băneşti, Rotunda, Basarabi, Dolhasca, Fălticeni (2), Hreaţca, Horodniceni, Huşi, Capu Codrului, Costişa, Dorneşti (2), Frătăuţii Vechi, Gălăneşti, Corpaci, Cajvana,  însumând 450 de gospodării.

Prefectul a mai declarat că în judeţul Suceava, datorită înzăpezirii liniei Vereşti-Botoşani, un automotor (vagon cu 90 de locuri) de pe ruta Vereşti–Botoşani a fost readus în staţia Vereşti. Cei 22 pasageri au fost preluaţi de un tren cu locomotivă şi au fost duşi la destinaţie.

Meteorologii au emis, sâmbătă, o avertizare de Cod galben, pentru întreaga ţară, de precipitaţii abundente, intensificări ale vântului, viscol şi polei, valabilă de la ora 18.00, până luni, ora 10.00.

“Având în că în nordul Moldovei ninge şi viscoleşte puternic, revenim din nou cu un apel către populaţie să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar şi mai ales însoţiţi de copii. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, trebuie luat în calcul şi riscul întreruperii circulaţiei pe unele sectoare de drum, motiv pentru care trebuie să fie dotaţi cu tot ceea ce este necesar în caz de inzăpezire”, precizează Florin Sinescu prefectul judeţului Suceava.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava