Liderul PMP, Traian Băsescu, a fost prezent astăzi la lansarea oficială a candidaților din județul Suceava pentru alegerile parlamentare din data de 11 decembrie 2016. Evenimentul a avut loc astăzi, în sala mare a Casei de Cultură Suceava, alături de fostul șef al statului fiind prezenți candidații pentru Senat și Camera Deputaților, președintele PMP Suceava, Corneliu Popovici, președintele Organizației Municipale Suceava, Marian Andronache, prelum și alți lideri naționali, respectiv Eugen Tomac și Siegfried Mureșan.


Traian Băsescu a fost așteptat pe scenă pe muzica formației Phoenix, în boxe auzindu-se un fragment din piesa Invocație, și versurile „Fie să renască numai cel ce har / are de-a renaşte, curăţit prin jar, / din cenuşa-i proprie şi din propriu-i scrum, / astăzi, ca şi mâine, pururi şi acum”. Gazda evenimentului. Corneliu Popovici i-a urât lui Traian Băsescu un „bine ați venit acasă, la Suceava”, după care le-a transmis celor prezenți că PMP va intra în Parlamentul României, deși sunt mulți cei care afirmă contrariul. „Să arătăm celor care ne descurajează că nu am fi în stare să depășim pragul electoral, că putem. Vom intra în Parlament. Celor care cred că în politică nu ai șanse decât să minți, să le arătăm că noi putem obține voturi dacă spunem adevărul. Acel adevăr care e uneori dureros, dar care trebuie spus pentru a putea merge mai departe”, a precizat Popovici. El a precizat că PMP va fi buturuga mică ce va răsturna carul mare, și va fi partidul care le va răsturna planurile celorlalte formațiuni politice. „Putem să le spunem sucevenilor că dezvoltarea pe care a cunoscut-o județul Suceava a fost în vremea în care echipa lui Traian Băsescu, atât de apropiat de Suceava, a fost la guvernare”, a mai precizat Cornel Popovici.

Tot el i-a prezentat pe candidații PMP Suceava pentru alegerile parlamentare, subliniind că echipa acestui partid va reuși să iasă câștigătoare. Pe primul lor pe lista acestei formațiuni politice pentru Camera Deputaților se află liderul organizației județene, Corneliu Popovici, el fiind urmat de Sorin Andrei, viceprimarul Sucevei Marian Andronache, inginerul agronom din Fălticeni Dan Dumitru Vasile, inginerul silvic Petru Juravle, Anca Mihaela Gâtlan, Sorin Robu, Cristian Sidor, Mircea Pintilii, Iulia Pintilie, Camelia Irasoc, Gheorghe Jucan şi Gheorghe Olari. Lista PMP Suceava pentru Senat este deschisă de Aurel Olărean, el fiind urmat de Cristian Vancea, Lenuţa Bălan, Nicoleta Cobzariu, consilierul local sucevean Constantin Munteanu și Florin Șalar.


În discursul său, liderul Organizației Municipale Suceava a PMP, Marian Andronache, a ținut să afirme să unul dintre proiectele sale prioritare va fi demararea unui program național, reglementat printr-o lege, pentru construcția de crește în România. Marian Andronache a spus că lipsa creșelor, făcând referire în special la Suceava, este o problemă extrem de importantă care va trebui să-și regăsească de urgență rezolvarea. Pe de altă parte, Andronache a spus că în ultima perioadă a observat că celelalte partide au început deja să-și împartă mandatele de parlamentar din județul Suceava, iar la un simplu calcul se poate observa că „au ajuns să ia și mandatele din județul Botoșani”. „Vreau să le spun să-și facă mai bine și corect calculele. Și trebuie să știe de pe acum că un mandat de senatr și două de deputat sunt ale PMP. Asta este clar, iar cu restul pot să le împart cum vor”, a afirmat Marian Andronache.


Invitat să ia cuvântul, candidatul de pe primul loc pe lista pentru Senat, Aurel Olărean, a ținut să precizeze că deși se gândea să renunțe la politică, pentru că asupra lui „s-au abătut niște necazuri”, în cele din urmă a decis să-l urmeze pe „căpitanul de cursă lungă” Traian Băsescu, atunci când acesta a hotărât să reintre în politică, în PMP. Aurel Olărean a spus că PMP are de dus o luptă grea în aceste alegeri, însă la final victoria va fi a a acestei formațiuni politice. „Traian Băsescu va câștiga alegerile și va câștiga România. Și sunt convins că Traian Băsescu va fi viitorul premier al României”, a afirmat Aurel Olărean.


După discursurile celorlalți invitați, a urmat rândul liderului PMP, Traian Băsescu, să le transmită membrilor și simpatizanților acestui partid mesajul de mobilizare pentru alegerile parlamentare. Traian Băsescu a subliniat că România are nevoie de un nou obiectiv de țară, și anume unirea României cu Republica Moldova. În opinia fostului șef al statului acest lucru se poate realiza printr-o decizie comună a Parlamentelor din cele două țări. „În cinci – șase ani această unire se va produce natural, pentru că va crește și numărul unioniștilor din Republica Moldova”, a afirmat Băsescu, care a subliniat că după aderarea României la NATO și Uniunea Europeană, unirea cu Republica Moldova trebuie să fie al treilea obiectiv de țară.


Traian Băsescu a vorbit și despre programul de guvernare al PMP, precizând că principalele probleme care trebuie rezolvate sunt cele ce țin de natalitate, educație și sănătate. Băsescu a mai spus că printre prioritățile naționale trebuie să se numere și reîmpădurirea zonelor defrișate, precum și modernizarea infrastructurii. „Cele mai mari probleme de rezolvat sunt cele ce țin de natalitate, educației și sănătate. Fără acestea putem să avem toate autostrăzile din lume la noi în țară, dar riscăm să ajungem o națiune fără șanse”, a declarat Traian Băsescu. Liderul PMP le-a transmis membrilor acestui partid că el personal este pregătit să mai lupte încă 10 ani pentru România

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava