Asociaţia Publică Municipală „Centrul de Business” (Cernăuţi, Ucraina), în cooperare cu Asociaţia de Dezvoltare Economică și Regională – ADER (Suceava, România), Asociaţia Naţională pentru Dezvoltare Rurală Montană «ROMONTANA» (Vatra Dornei, România) şi Asociaţia Internațională a Business-ului Mic si Mijlociu „Small Euro Business” (Bălţi, Republica Moldova) implementează proiectul  „ECO-CARPAŢI – Dezvoltarea de Eco-Business în Carpaţii de frontieră ca o şansă mai bună pentru competitivitate economică”, cod MIS ETC 1603. Acesta se desfășoară în perioada noiembrie 2013  – iulie 2015 și este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Romania-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013.

În perioada 23 septembrie – 25 septembrie 2014, în localitatea Mygovo, raionul Vysnitsya (Ucraina), s-a desfăşurat trainingul transfrontalier la care au participat douăzeci şi unu cursanţi din  Romania, Ucraina, Republica Moldova.

Trainingul a fost adresat autorităţilor locale, agenţilor de turism şi ghizilor din zona transfrontalieră Romania-Ucraina-Republica Moldova.

Pe parcursul celor trei zile de training, trainerii şi cursanţii au schimbat cunoştinţe şi experienţe în domeniul ecoturismului, au fost prezentate destinaţiile ecoturistice din zona transfrontalieră Romania-Ucraina-Republica Moldova, rolul şi importanţa centrelor de informare turistică pentru comunitate şi turiştii care vin în zonă, scopul şi modul de realizare a panourilor de prezentare cu informaţii turistice, impactul ecoturismului în dezvoltarea zonelor turistice şi atragerea de turişti, rolul autorităţilor locale, agenţiilor de turism şi ghizilor în protejarea şi promovarea zonelor ecoturistice, filme de prezentare cu centre de informare turistice accesate prin fonduri europene şi implementate cu succes  etc.

La acest training s-au identificat zonele turistice cu potential ecoturistic, s-au realizat trasee tematice transfrontaliere în zonele turistice cu potential ecoturistic, s-au analizat şi identificat elementele ecoturistice din preajma unei structuri turistice.

 Următorul trainng se va desfăşura în localitatea Vatra Dornei, Judeţul Suceava, în perioada 8 octombrie -10 octombrie 2014. Acest training este adresat structurilor de cazare din zona transfrontalieră Romania-Ucraina-Republica Moldova.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Turism
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava