Luni, 12 aprilie, ora 12.15, echipajul din cadrul Postului de Poliție Râșca, acționând pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice a identificat în trafic un autocamion care se deplasa din direcția Slătioara către Fălticeni transportând cherestea fără a figura în SUMAL cu aviz de însoțire privind transportul de materiale lemnoase.
S-a procedat la verificarea în aplicația specifică conform HG 497/2020, rezultatul interogării fiind negativ, astfel transportul identificat neavând corespondent în aplicația informatică, acesta fiind ilegal.
În continuare s-a stabilit că autocamionul aparține unei societăți cu sediul în com. Forăști, jud. Suceava. Șoferul a precizat cu nu deține niciun document, arătând că nu a știut că pentru transport este nevoie de aviz de însoțire.
S-a solicitat sprijinul OS Râșca, care a delegat un lucrător în vederea inventarierii cherestelei din autoutilitară. În urma inventarierii s-a stabilit că în autoutilitară se află cantitatea de 5,4 mc cherestea rășinoase diferite dimensiuni. În temeiul art. 19 alin. 1 din Legea 171/2010 s-au dispus sancționarea contravențională cu sancțiunea principală a amenzii în sumă de 1.000 lei a șoferului și complementar, confiscarea fizică a cantități de 5,4 mc cherestea rășinoase, având o valoare de 3.456 lei, ce a fost predată în custodia Ocolului Silvic Râșca.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava