MOPAN Suceava

În cursul zilei de joi, 4 noiembrie, o patrulă de poliție din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei, a oprit în trafic pentru control, pe DJ 155A, o autoutilitară ce se deplasa din direcția Râșca – Bogdănești.  Autoutilitara era condusă de către un localnic, căruia i s-au solicitat pentru control documentele  personale, cele ale autoutilitarei precum și cele pentru incărcătura transportată. Acesta a înmânat documentele personale  precum și cele ale autoutilitarei.

Pentru incărcătura transportată, șoferul a prezentat pe suport electronic avizul pentru un volum de 5,04 metri cubi de lemn rotund brad. S-a procedat la verificarea avizului în aplicația Sumal.control rezultând faptul că acesta este valabil iar traseul GPS corespunde cu intinerariul parcurs de la locul de încărcare și până la locul opririi.

Având în vedere că materialul lemnos era transportat în container acoperit cu o prelată, iar din  pozele încărcate în platforma electronică Sumal.2 nu se observa nici un sortiment de material lemnos, polițiștii i-au solicitat șoferului decopertarea încărcăturii din container.

Astfel, polițiștii au constatat că încărcătura nu era cea din aviz, bărbatul trasportând în realitate material lemnos sub formă de așchii, într-o cantitate mult mai mare.

În continuare s-a solicitat sprijinul Ocolului Silvic Râșca pentru inventariere materialului lemnos transportat.

În urma inventarierii efectuate de către doi delegați din partea Ocolului Silvic Râșca s-a stabilit faptul că în container materialul lemnos transportat este sub formă de așchii sau particule din lemn de brad și molid în volum de 11,975 metri cubi.

Poliția Suceava a informat că materialul lemnos transportat nu avea proveniența legală dată de aviz , care se referă la 5,04 metri cubi de lemn rotund de brad și iar nu pentru 11,975 metri cubi de așchii din lemn brad și molid, astfel că materialele lemnoase transportate sunt fără proveniență legală.

În aceste condiții s-a dispus sancționarea contravențională a  societății emitente avizului cu amendă în sumă de 3000 lei în temeiul art. 19 alin. 22  lit a) din Legea 171/2010 privind contravențiile silvice.

De asemenea, având în vedere volumul încărcăturii, s-a întocmit  dosar penal  sub aspectul săvârșiri infracțiunii de  ”transport cu orice mijloace de transport a materialelor lemnoase, în volum de peste 10 metri cubi, neînsoțite de documente specifice de transport” faptă prev. de art. 68 alin. 22 din Legea 46/2008 Codul silvic.

Totodată, materialul lemnos în volum de 11,975 metri cubi, în valoare de 1.137,62 lei a fost reținut și predat în custodia Ocolului Silvic Râșca.

Autoutilitara prevăzută cu macara hidraulică și graifăr, în valoare de 30.000 euro a fost indisponibilizată.

Transport ilegal de lemn depistat de polițiști la Vadu Moldovei. Autoutilitara folosită la transport a fost confiscată, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava