Concert pascal
MOPAN Suceava

Elevii din Suceava vor putea circula gratuit pe mijloacele de transport în comun din municipiu. Aceasta este una dintre concluziile întâlnirii de astăzi a Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret din Municipiul Suceava, elevii urmând să beneficieze de această gratuitate după implementarea rețelei de autobuze electrice, aproximativ în luna aprilie 2020. De precizat că Primăria Suceava s-a consultat, astăzi, cu reprezentanții structurilor locale de tineret în cea de-a doua ședință a Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret (CCPT) din Municipiul Suceava. Pe lângă transportul gratuit, o altă problemă discutată a fost cea a înființării unui centru de tineret municipal, votat pe locul al doilea de către cetățenii suceveni prin bugetarea participativă din 2018. În cadrul ședinței s-a convenit că această investiție va fi realizată de către Primăria Suceava în următorul an. Un alt subiect a fost cel al accesului tinerilor la terenurile sportive din municipiul Suceava, în această problemă subliniindu-se că acest lucru se poate realiza printr-o adresă trimisă către consiliile de administrație ale școlilor. Printre problemele discutate s-a numărat și alocarea unui fond de tineret municipal pentru 2020. Pentru aceasta tinerii vor trimite în decembrie propunerile lor, cuantumul în baza reperelor din alte municipii similare ca mărime, modificări ale regulamentului de finanțare în baza nevoilor tinerilor și a experiențelor anterioare în accesarea de fonduri nerambursabile, astfel încât să poată fi susținute inițiative locale de tineret cât mai variate. Nu în ultimul rând, în ceea ce privește acordarea burselor și premiilor pentru elevi conform criteriilor legii, fără discriminare s-a convenit ca premiile să se acorde pe 19 decembrie 2019, într-un cadru festiv, celor 340 elevi prezenți pe listele transmise către Primărie de către școlile din municipiu.
De precizat că la ședința de astăzi a Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret au participat primarul Sucevei, Ion Lungu, viceprimarul Marian Andronache, dar și consilierii locali Daniel Prorociuc și Gabriel Buciac, precum și alți reprezentanți ai Primăriei și ai Universității „Ștefan cel Mare”. Din partea structurilor de tineret au participat Vlad Grosar – Fundația Județeană pentru Tineret Suceava (structură de tineret de utilitate publică), Andrei Tiperiuc – Asociația Phoenix Suceava, Cristina Sabajuc – Asociația Creativities Suceava, Ana-Maria Lupușor – Asociația Studențească FIRESC Suceava, Rafael-Beniamin Barac – Bologa – Consiliul Național al Elevilor, Ana Boicu – Consiliul Județean al Elevilor Suceava, Sorin Luca – Uniunea pentru Bucovina din Suceava și Dumitru Andronic – organizația de tineret a Uniunii Salvaţi România din Suceava.
După ședință, președintele Fundației Județeană pentru Tineret Suceava, Vlad Grosar, a declarat „CCPT din Municipiul Suceava a devenit o platformă funcțională prin care se asigură comunicarea directă între reprezentanții tinerilor și persoane cu funcții înalte la nivel local, care iau decizii ce ne afectează viața. Ne bucură faptul că Primăria Suceava este dispusă să țină cont de nevoile tinerilor și că există șanse ca problemele semnalate în cadrul acestui Consiliu Consultativ pe Probleme de Tineret să fie soluționate în următorul an”.

Transport public gratuit pentru elevii din municipiul Suceava, 9.3 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.3/10 (3 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava