Concert pascal
MOPAN Suceava

Transportatorii de mărfuri din județul Suceava vor fi prezenți la începutul lunii viitoare la un amplu protest care va avea loc în București. Protestul este organizat de Federația Operatorilor Români de Transport (FORT) și se va desfășura în data de 3 noiembrie 2017. Prim-vicepreședintele la nivel național pe secțiunea marfă al FORT, suceveanul Alin Crețu, a precizat că menținerea accizei aplicată carburanților la nivelul actual, lipsa infrastructurii de transport și a măsurilor legislative care să salveze unul din cele mai importante sectoare economice autohtone, i-au determinat pe transportatori să pregătească ample proteste atât în București, cât și în mai multe orașe din țară. Alin Crețu a spus că pe 3 noiembrie, membrii FORT se vor organiza pentru a manifesta în Piața Victoriei din București, dar și pe centura Capitalei, după modelul aplicat în 2016, atunci când s-a reușit plafonarea tarifelor practicate de asiguratorii RCA.
Alin Crețu a mai spus că în paralel, asociațiile și filialele FORT vor organiza coloane de autovehicule de transport marfă ce se vor deplasa având la loc vizibil mesajul „Nu distrugeți complet economia! – Protest național”, iar transportatorii de pasageri vor opri activitatea în anumite intervale orare.
El a explicat că protestele vor fi organizate pentru a determina actualul Guvern să renunțe la creșterea accizelor la carburanți și să returneze către transportul comercial minim 5 eurocenți/litru din acciză. Transportatorii mai solicită introducerea unei simplificări de returnare a cotei părți de acciză, după introducerea datelor autovehiculelor eligibile în sistem, iar returnarea să se facă pe baza facturii și a desfășurătorului de alimentări. Alin Crețu a mai explicat că returnarea banilor nu trebuie să fie condiționată de alte „artificii birocratice” inutile, menite să descurajeze solicitarea de returnare, așa cum s-a întâmplat anul trecut.
„FORT mai solicită Guvernului să renunțe în totalitate la introducerea plății defalcate a TVA. Din experiența guvernelor care au introdus astfel de moduri de colectare a TVA se poate concluziona că acest mod de colectare nu aduce mai multe venituri la bugetul de stat, dar va îngreuna artificial activitatea sectorului privat care operează legal”, a mai spus prim-vicepreședintele FORT. El a adăugat că transportatorii mai solicită și rezolvarea problemelor de reglementare în domeniul transporturilor de mărfuri și pasageri, și în același timp vor ca Executivul să își asume cu termene clare dezvoltarea infrastructurii rutiere la standarde europene.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava