MOPAN Suceava

Joi, 25 octombrie, Garda Forestieră Suceava în colaborare cu lucrători din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni a efectuat mai multe controale ale circulației materialelor lemnoase pe drumurile publice și forestiere din județul Suceava, informează șeful instituției forestiere, Mihai Gășpărel.

El a arătat că pe DN2, pe raza localităților Vadu Moldovei și Fântâna Mare, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni, au fost identificate în trafic 2 transporturi de materiale lemnoase care, în urma verificărilor, s-au dovedit a fi efectuate cu încălcarea legislației silvice în vigoare.

”Astfel, în cazul primului transport, efectuat de un operator economic din comuna Valea Moldovei, conducătorul auto a prezentat un aviz de însoțire pentru cantitatea de 19,54 mc cherestea rășinoase având ca punct de descărcare județul Buzău. Întrucât existau suspiciuni cu privire la volumul încărcat, s-a procedat reținerea transportului și la descărcarea și inventarierea materialului lemnos, rezultând un plus de 25,62 metri cubi. Drept urmare, s-a dispus sancționarea contravențională a operatorului economic pentru transport de materiale lemnoase într-o cantitate mai mare față de datele înscrise în avizul de însoțire, cu amendă de 6000 lei, fiind confiscată valoric și cantitatea de 25,62 mc cherestea rășinoase în valoare de 17.114 lei.

Al doilea transport fost depistat în trafic pe raza comunei Fântâna Mare, iar transportatorul, o persoană fizică cu domiciliul în localitatea Slatina, nu a prezentat documente de proveniență și transport pentru materialul lemnos transportat. În urma inventarierii a rezutat o cantitate de 7,51 mc cherestea rășinoase. În acest caz s-a procedat la sancționarea contravențională a conducătorului auto pentru transport de materiale lemnoase fără aviz de însoțire a materialelor lemnoase, fiind confiscată întreaga cantitate de 7,51 mc cherestea rășinoase, în valoare totală de 5017 lei precum și a mijlocului de transport utilizat la transportul materialelor lemnoase în valoare de aproximativ 27000 lei”, a relatat Mihai Gășpărel.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava