MOPAN Suceava

Atleții Costiuc Claudia-Ionela , Prâsneac Alexandru și Kore Robert-Petru , legitimați la CSM Dorna Vatra-Dornei , vor lua parte la competiția internațională „Moldovan Youth Challenge 2021”, ce va avea loc în week-end, în Chișinău. Din delegația României ce urmează să se deplaseze în Republica Moldova mai fac parte șase sportivi și trei antrenori.

Stadionul Dinamo din Chișinău, capitala Republicii Moldova, găzduiește în acest week-end competiția sportivă internațională „Moldovan Youth Challenge 2021”, adresată atleților din categoria Juniori 2 (Under 18) din Moldova, Armenia, Bulgaria, Georgia, România, Turcia și Ucrain. În acest sens, Federația Moldoveană de Atletism a transmis Federației Române de Atletism (FRA) o invitație de participare cu câțiva sportivi și antrenorii lor, oficialii FRA alegând o delegație formată din nouă atleți și trei antrenori pentru a face deplasarea în țara vecină.

Trei din cei nouă sportivi sunt legitimați la Clubul Sportiv Municipal Dorna Vatra-Dornei și antrenați de profesorul Cristian Prâsneac . Aceștia au fost aleși grație performanțelor obținute la probele lor favorite în urma participării la competițiile naționale desfășurate în această primăvară. Astfel, Costiuc Claudia-Ionela(17 ani) va alerga în proba de 400 metri, ea find calificata la Campionatul European U 20 Tallinn Estonia 15-18 iulie și Campionatul Mondial U 20 Nairobi-Kenya 15-18 August , Prâsneac Alexandru (16 ani) va concura în cursa de 800 metri (timp 1:55.72) el reușind în iarna să doboare recordul național U 16 și la compeția de la Chișinău merge cu gîndul să doboare recordul național U 16 și Kore Robert-Petru (17 ani) va alerga în proba de 400 metri (timp 52.02).

Așa cum se arată în regulament, scopul concursului este acela de verificare a nivelului de pregătire a sportivilor și selectarea candidaților pentru Campionatul Balcanic U18, dar și consolidarea relațiilor sportive internaționale. Probele de aruncarea ciocnului și aruncarea discului se vor desfășura vineri, 2 iulie, începând cu ora 15.30, în timp ce celelalte probe ale competiției vor avea loc sâmbătă, 3 iulie, pe stadionul Dinamo din Chișinău.

Concursul se va desfășura la masculin / feminin, pe mai multe probe: 100 metri, 400 metri, 800 metri, 1.500 metri, săritura în lungime, săritura în înălțime, triplusalt, aruncarea ciocanului, aruncarea greutății, aruncarea discului, aruncarea suliței, etc.

Profesorul Prâsneac Cristian nea declarat la acesta competiție mergem cu Prâsneac Alexandru să facem record național , cu Claudia Ionela Costiuc și Kore Robert Petru să facem barem pentru Campionatul Balcanic U 18 . CSM Dorna Vatra-Dornei este sprijinita de Primaria și Consiliul Local Vatra-Dornei ,Aqua Carpatica ,Lordinu Vatra-Dornei ,Collina Nera Telescaun Vatra-Dornei , Hotel Silva Vatra-Dornei

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava