Concert pascal
MOPAN Suceava

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a finalizat trei dosare de contrabandă, patru persoane implicate fiind trimise în judecată. Astfel, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată, a inculpaţilor Popescu Andrian, pentru săvârşirea infracţiunilor de trecere frauduloasa a frontierei de stat şi contrabandă şi Miclea Aurel Cosmin, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă. Într-un comunicat al Parchetului se precizează că la data de 19 noiembrie 2014, în jurul orelor 17.00, în baza unei înţelegeri prealabile, în zona de frontieră verde cu Ucraina aflată în extravilanul Frătăuţii Noi, cei doi au preluat, deţinut şi transportat ilegal de la alte persoane neidentificate, prin trecerea ilegală a frontierei de stat de către inculpatul Popescu Andrian, cantitatea de 3.980 pachete cu ţigări, marca „Viceroy” cu timbru ucrainean. Prejudiciul bugetului de stat a fost stabilit la suma de 47.276 lei. „În cauză nu au fost luate măsuri asigurătorii de sechestru penal, întrucât inculpatul Popescu Andrian este cetăţean ucrainean nedeţinând bunuri pe teritoriul României, iar inculpatul Miclea Cosmin Aurel nu figurează în evidenţe cu bunuri mobile sau imobile, aspect rezultat din comunicarea primăriei comunei în care acesta îşi are domiciliul”, a precizat prim-procurorul Lucian Stănescu.

Un contrabandist a ascuns 9.400 de pachete de ţigări într-un Mercedez benz

Un alt bărbat trimis în judecată este Anatolie Teleguz, care este sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. La data de 30 iunie 2014, acesta a introdus în ţară prin punctul vamal Siret o cantitate de 9.400 pachete de ţigări marca VICEROY, cu timbru fiscal din Republica Ucraina, cu o valoare în vamă de 21.597 lei. Ţigările erau ascunse într-un loc special amenajat în interiorul vehiculului pe care îl conducea, marca Mercedez Benz, în scopul sustragerii de la controlul vamal. Bărbatul a fost depistat de către lucrătorii poliţiei de frontieră din cadrul SPF Rădăuţi împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Siret, în urma unui control amănunţit efectuat la autovehicul. Bărbatul a cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 111.328 lei. „Deoarece autovehiculul susmenţionat a fost folosit la introducerea ilegală în ţară a cantităţii de 9.400 pachete de ţigări, a fost ridicat de la organul vamal pe bază de ordonanţă de predarea obiectelor, înscrisurilor sau datelor informatice, de către organele poliţiei de frontieră, fiind indisponibilizat la sediul SPF Rădăuţi, din localitatea Siret, urmând ca instanţa de judecata să dispună cu privire la confiscarea specială”, se precizează în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.
 
Un alt bărbat este cercetat pentru contrabandă în formă agravantă

Nu în ultimul rând, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate a inculpatului Ioan Hasna, pentru săvârşirea infracţiunilor de „contrabandă în formă agravată” şi „trecerea ilegală a frontierei de stat. În comunicatul procurorilor se explică faptul că acesta, în baza unei înţelegeri prealabile, a trecut ilegal frontiera de stat a României şi, împreună cu alte persoane, a introdus în ţară, a deţinut şi transportat cantitatea de 3.000 pachete ţigarete marca „FEST”, cu timbru fiscal eliberat de autorităţile Republicii Belarus, cunoscând că acestea provin din contrabandă. Prejudiciul produs astfel bugetului de stat a fost evaluat la suma de 32.560 lei.
„In fapt, la data de 06.06.2013, lucrătorii S.P.F. Brodina aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe fâşia de frontieră a României, au identificat două persoane care transportau de pe teritoriul Republicii Ucraina, pe teritoriul României, două colete ambalate în folie neagră.
Cei doi, au depozitat coletele pe teritoriul României, după care una din ele a rămas la faţa locului iar a doua s-a întors pe teritoriul Republicii Ucraina, după ce, în prealabil, s-a deplasat paralel cu linia de frontieră, căutând o zonă mai uşor accesibilă”, se precizează în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. Având în vedere că prima persoană a reuşit să treacă frontiera de stat, echipajul poliţiei de frontieră s-a îndreptat spre cea de-a doua, care stătea ascunsă sub un copac, lângă o movilă de crengi uscate, vorbind la un telefon mobil, cel mai probabil cu persoana care trecuse frontiera de stat. La vederea echipajului, acesta a încetat conversaţia, a ascuns telefonul mobil în buzunar şi a devenit agitat, încercând să fugă de la faţa locului, drept pentru care s-a procedat la imobilizarea sa.
Apoi, în imediata apropiere au fost identificate, acoperite cu o plasă de gard şi mai multe table provenite de la un acoperiş de casă, două colete, învelite în folie neagră, ce conţineau un număr de 3 baxuri fiecare.
Oamenii legii au verificat cele 6 baxuri, constatându-se că acestea conţin un număr de 3000 pachete ţigarete de contrabandă, marca „FEST”, cu timbru fiscal eliberat de autorităţile Republicii Belarus.
Acest dosar a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Rădăuţi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava