Concert pascal
MOPAN Suceava

Trei eleve de liceu din județul Suceava vor participa la ediția 2020 a Olimpiadei Internaționale de Limba și Literatura Polonă, ce va avea loc la Varșovia, la începutul lunii viitoare. Liderul Uniunii Polonezilor din România, Ghervazen Longer, a informat că este vorba despre Ramona Ancuța Dorosceac, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Suceava, Claudia Marculeac, elevă în clasa a XII-a la același colegiu și Ana Iulia Drozdek, elevă în clasa a XI-a la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului. El a precizat că primele două liceene au cîștigat locul I la etapa națională, iar cea de-a treia s-a clasat pe locul II. Ministerul Educației din România a acordat diplome și premii în bani. Premii au fost oferite și de către Ambasada Poloniei la București din fondurile pentru diaspora poloneză. Ramona Ancuța Dorosceac și Claudia Marculeac sînt din Solonețu Nou. Ana Iulia Drozdek este din Poiana Micului.

La olimpiada națională de anul acesta au luat parte 15 elevi din clasele VII-VIII de la Școala Gimnazială „Henryk Sienkiewicz” din Solonețu Nou, Școala Gimnazilă „Krystyna Bochenek” din Poiana Micului, precum și de la câteva școli gimnaziale din Suceava, pregătiți de Maria Ostrovschi-Chahula și Teresa Biała, precum și 11 liceeni de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului și de la câteva licee din Suceava care au fost pregătiți de către Halina Gałęcka și Teresa Biała.

La categoria clasei a VII-a locul I a fost câștigat de Ionuț Nicolae Molner, locul II a fost ocupat de David Gabriel Revai, iar locul III de Lucian Mihai Procopiuc – toți trei fiind din Solonețu Nou.
La categoria clasei a VIII-a cel mai bun s-a dovedit a fi David Vladislav Balac, locul II l-a obținut – Rebeca Elisabeta Droșceac – ambii din Solonețu Nou, iar locul III – Ana Maria Orhean din Poiana Micului. La această categorie mențiune au obținut: Karolina Longher, elevă la Școala Gimnazială nr. 1 din Suceava, Maria Monica Hofman din Poiana Micului și Rafael Marculeac din Solonețu Nou.

La categoria elevilor de liceu, la clasa a IX-a locul II a fost ocupat de eleva Colegiului „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului Gabriela Maria Stroca din Solonețu Nou. Din rândul elevilor clasei a X-a locul I l-a obținut Monika Anelia Marculak, locul II – Iuliana Anastasia Drozdek, ambele din Poiana Micului și eleve ale Colegiului „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului. La clasa a XI-a locul I l-a câștigat Ramona Ancuța Dorosceac din Solonețu Nou, elevă a Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Suceava, locul II – Ana Iulia Drozdek, iar locul III – Monica Eugenia Marculeac – ambele din Poiana Micului și eleve ale Colegiului „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului. În schimb mențiune a primit elevul Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Suceava Daniel Gabriel Iedenac din Solonețu Nou. La clasa a XII-a locul I a fost câștigat de eleva Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Suceava Claudia Marculeac din Solonețu Nou, iar locul II de către eleva Colegiului Economic „Dimitrie Cantemir” din Suceava – Bianka Paula Iedenac din Solonețu Nou.

Cei care au obținut premii și mețiuni au primit diplome și premii în bani de la Ministerul Educației şi Cercetării din România. Premii pentru cei mai buni şi pentru toţi participanţii au fost oferite ca de obicei și de către Ambasada R.P. la București din fondurile pentru diaspora poloneză ale Ministerului Afacerilor Externe al R.P.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava