Concert pascal
MOPAN Suceava

În cadrul celei de-a opta ediții a Galei Profesorului Bologna, organizată de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România, printre cei 87 de dascăli premiați s-au numărat și trei profesori de la Universitatea “Ştefan Cel Mare” din Suceava. Aceștia s-au bucurat de votul și aprecierea studenților lor.

Trei noi profesori Bologna la USV
14 profesori de la USV au fost nominalizaţi, însă, potrivit ANOSR favoriţii studenţilor suceveni sunt: Călin-Horia Bârleanu, de la Facultatea de Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, catedra de limbă şi literatură română, Adriana Dabija, prodecam al Facultăţii de Inginerie Alimentară, şi Carmen Năstase, decan al Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică. „Mulţumesc din suflet studenţilor mei fără de care nu aş fi avut parte de onoarea de a primi distincţia de „Profesor Bologna” 2015. Mulţumesc pentru încredere şi sunt sigură că vom mai avea proiecte frumoase împreună!”, a scris pagina personală de facebook Carmen Năstase.

Potrivit reprezentanţilor ANOSR, titlul de „Profesor Bologna”, „certifică faptul că acestea implementează un învăţămînt centrat pe nevoile şi interesele studenţilor, că au reuşit să creeze o relaţie specială cu studenţii, că au reuşit să inspire şi motiveze amfiteatre întregi de studenţi şi că, mai presus de meseria de profesor, sînt dascăli”.

Studenţii au putut să îşi nominalizeze profesorii preferaţi timp de două luni, pe site-ul http://www.profitari.ro/, prezentînd motivele pentru care aceştia sînt deosebiţi şi caracteristicile care îi apropie de profilul Profesorului Bologna sau, în limbajul studenţilor, de profilul unui Prof Tare. După încheierea nominalizărilor, peste 100 de studenţi evaluatori, pregătiţi de ANOSR pentru a recunoaşte Profesorii Bologna autentici, au participat incognito la cursurile profesorilor nominalizaţi şi le-au luat interviuri acestora şi studenţilor. În urma acestor evaluări, au fost alese 87 de cadre didactice care au fost premiate de studenţi cu distincţia de „Profesor Bologna”, singura care certifică abilităţile didactice ale profesorilor universitari români, aşa cum le văd studenţii.

Festivitatea de premiere a avut loc, anul acesta, la Timişoara. Universitatea „Ştefan Cel Mare” are numeroşi profesori Bologna. Între aceştia: Mircea A. Diaconu, Ioan Gontariu, Alexandru Bogdan Larionescu, Bogdan Popoveniuc, Silviu Stroe, Valentin Popa , Cătălin Prodan, Andreea Cozianu  şi  Constantin Florin Domunco.

Trei noi profesori Bologna la USV, 7.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.5/10 (2 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava