Concert pascal
MOPAN Suceava

Meci cu caracter decisiv pentru CSU Suceava în etapa a VIII-a a play-out-ului Ligii Naționale de handbal masculin, meci disputat la finele săptămânii trecute în sala LPS. Pentru a încerca evitarea turneului de baraj pentru menținerea în primul eșalon valoric, gazdele aveau nevoie de victorie ca de aer în duelul cu liderul clasamentului în play-out, Steaua. Publicul sucevean și-a susținut favoriții, dar a fost în număr prea mic totuși față de alți ani.
Elevii antrenorului Adrian Chiruț au început bine partida având 3-1 în minutul 5. Ar fi putut fi cel puțin 6-1, dar gazdele au ratat situații incredibile. Puternicii jucători steliști, cu Georgescu la timonă a u replicat imediat și au întors rezultatul.
După un time-out inspirat al tehnicienilor suceveni și după câteva intervenții reușite ale portarului Cristi Tcaciuc, avantajul a trecut din nou în tabăra gazdelor, tabela de marcaj înregistrând scorul de 8-6 în minutul 17 și 11-9 în minutul 22. Ecartul s-a menținut și la pauză, CSU Suceava conducând Steaua București cu 13-11.
În partea secundă jocul a fost mai tensionat, deși sucevenii s-au aflat tot timpul în avantaj. Pentru a păstra suspansul, așa cum ne-a obișnuit în ultima perioadă, formația suceveană a ratat o grămadă de aruncări, iar handbaliști cu experiență ca Mitrea sau Ciubotariu, au ratat exasperant. Nimic de spus totuși de spre ultimul, care a făcut un joc bun marcând nu mai puțin de 6 goluri. Gazdele au avut de mai multe ori superioritate pe teren din cauza eliminărilor stleștilor, Dragnea primind chiar cartonașul roșu, dar nu au știut să profite.


Chiar dacă aveau un avantaj bun în ultimele două minute, CSU Suceava s-a pripit, Burlacu a aruncat peste poartă și scorul era 23-22 cu Steaua în atac. Din fericire, sârbul Sipka a pus mâna pe minge și a trimis-o în plasa porții oaspeților stabilind scorul final.
CSU Suceava a câștigat cu 24-22 meciul cu Steaua și a acumulat trei puncte de aur în clasamentul play-out, după ce tot ea și-a complicat viața după înfrânegrea de la Satu Mare A fost o partidă în care s-a făcut mare risipă de efort și s-a ratat la greu.
Salvarea relaxată de la retrogradare, dată de locul secund în play-out, este la mâna sucevenilor care mai au de jucat două partide, la Făgăraș și acasă cu CSM Satu Mare, doar victoria fiind pe ordinea de zi pentru elevii antrenorului Adrian Chiruț. În cazul acumulării a șase puncte din aceste două dispute, CSU Suceava nu depinde de alte rezultate.
CSU Suceava: Cr.Tcaciuc, Duman – I.Tcaciuc, Târzioru, Puljzovic, Costea, Șoldănescu (1), Baican (1), Mitrea (2), Ciubotariu (6), Sipka (4), Petrea (2), Preda (2), Olariu (2), Burlacu (4), Cr. Bursuc.

Rezultate înregistrate în etapa a VIII-a:
CSU Suceava – Steaua    24-22
CSM Satu Mare – CSM Făgăraș    24-29

Clasament
1. Steaua Bucureşti    15    10    3    2          405-345    33
2. CSU Suceava          14    9    0      5           351-340    27
3. CSM Focşani          14    8    1      5           347-329    25
4. CSM Făgăraş          14    5    1      8           327-348    16
5. CSM Satu Mare      15    1    1    13            354-419    4

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava