Concert pascal
MOPAN Suceava

Trei suceveni sunt cercetaţi de poliţişti după ce au fost prinşi că au tăiat ilegal mai mulţi copaci. Astfel, în după amiaza zilei de sâmbătă, poliţiştii din Capu Câmpului, au stabilit faptul că în noaptea de vineri spre sâmbătă, doi tineri de 26 ani și 19 ani, localnici, au tăiat ilegal și au furat din Pădurea Cantonului Silvic ,,Isachea”, trei brazi și cinci molizi marcați. În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că cei doi au tăiat ilegal copacii, cu un volum de 7,20 de metri cubi, şi cu o valoare de 1.260 de lei, după care i-au sustras și transportat cu căruțele la banzicul aparținând unui localnic.

Materialul lemnos a fost identificat de poliție și ridicat în vederea confiscării, fiind predat în custodie pădurarului din localitate.
În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate faţă de cei doi, pentru comiterea infracțiunilor de ”tăiere fără drept de arbori din pădurea statului” și ”furt de arbori tăiați ilegal din pădurea statului”, urmând să se dispună procedural.
Tot sâmbătă, în jurul orei 14:30, poliţiştii din Vatra Moldoviţei au constatat că din pădurea primăriei acestei comune, din cadrul Ocolului Silvic Bucovina, un localnic de 43 ani, taie fără drept și sustrage arbori nemarcați.

Cu ocazia deplasării la fața locului, la capătul unui drum forestier, polițiștii au găsit 10 piese de buștean din specia rășinoase, lemn rotund de lucru, precum și pe bărbatul de 43 de ani, care secționa un arbore cu un motoferăstrău și care a afirmat că întreaga cantitate de lemn îi aparține.

Deoarece acesta nu a putut să justifice proveniența materialului lemnos, poliţiştii s-au deplasat pe traseu, împreună cu personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Bucovina, ocazie cu care au identificat un utilaj TAF forestier, condus de un localnic de 32 ani, care tracta 4 piese de buștean în lungime de 12 m și care a relatat faptul că lemnul îl scoate pentru bărbatul de 43 de ani.
În urma examinării cioatelor de la arborii tăiați ilegal, polițiștii au constatat că acestea aveau aplicată o amprentă de ciocan silvic, despre care personalul silvic prezent la faţa locului a afirmat că nu cunoaşte proveniența, deoarece în locul respectiv nu s-au făcut marcări silvice, fapt pentru care s-a procedat la ridicarea a nouă amprente silvice identificate pe cioate.

Materialul lemnos scos la drumul auto a fost inventariat de personalul silvic, rezultând un volum de 15,46 mc lemn rotund de lucru, în valoare de 7.000 lei, care a fost ridicat în vederea confiscării și predat în custodie personalului silvic.
În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate faţă de cei doi bărbați pentru comiterea infracțiunilor de ”tăiere fără drept de arbori” și ”furt de arbori”, urmând să se dispună procedural.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava