Concert pascal
MOPAN Suceava

La data de 28.05.2022, în baza unor date și informații deținute privind transporturi ilegale de material lemnos, polițiștii Secției 13 Poliție Rurală Balcauți au constituit mai multe filtre rutiere pe principalele artere de comunicație, fiind identificate și confiscate trei transporturi ilegale de cherestea. Materialul lemnos a fost confiscat iar transportatorii au fost sancfionați contravențional conform Legeii nr. 171/2010.

La data de 28.05.2022, în jurul orei 07:20, politistii au observat pe drumul comunal DC 35 A, o autoutilitara care se deplasa dinspre orasul Siret, spre localitatea Gramesti.
Politistii au pus în functiune semnalele acustice si luminoase. În vederea opririi regulamentare a autoutilitarei, conducatorul auto confornnandu-se, fiind astfel
indentificat în persoana unui barbat din sat Fratautii Noi, comuna Fratautii Noi, judetul Suceava.
S-a constatat ca autoutilitara era încarcata cu material lemons, iar conducatorul auto nu a putut prezenta aviz de însotire, declarand ca nu detine documente de provenienta si transport a materialului lemnos, aspecte confirmate în urma interogarii aplicatiei „SUMAL CONTROL”.
Materialul lemnos a fost inventariat de catre maistrul silvic din cadrul Ocolului Silvic Patrauti, constatandu-se ca a fost transportat un numar de 214 bucati de cherestea
– molid-tivita, de diferite dimensiuni, totalizand cantitatea de 2,805 me material lemnos. Avand în vedere cele constatate, s-a luat masura sanctionarii contraventionale a soferului, conform art. 19 alin. 2 lit. a) din Legea 171/2010 si s-a dispus confiscarea cantitatii de 2,805 mc material lemnos. Materialul lemnos a fost lasat în custodie la sediul Sectiei nr. 13 Politie Rurala Balcauti si urmeaza a fi valorificat de catre Ocolul Silvic Adancata.

La data de 28.05.2022, în jurul orelor 07:15, polițiștii au observat ca pe drumul judetean 209 D de pe raza localitatii Calafindesti, comuna Calafindesti era stationata o autoutilitara. S-a procedat la legitimarea conducatorului auto, acesta fiind identificat în persoana unui barbat domiciliat în sat Fratautii Noi, comuna Fratautii Noi. În urma controlului efectuat în interiorul autoutilitarei s-a constatat ca aceasta era încarcata cu material lemons, iar conducatorul auto nu a putut prezenta aviz de însotire, declarand ca nu detine documente de provenienta si transport a materialului lemnos. În aceste conditii, soferul a fost condus la sediul Sectiei nr. 13 Politie Rurala
Balcauti unde materialul lemnos a fost inventariat de catre maistru silvic, constatandu-se ca a fost transportat un numar de 251 bucati de cherestea – molid-tivita, de diferite dimensiuni, totalizand cantitatea de 3,518 me material lemnos. Avand în vedere cele constatate, s-a luat masura sanctionarii contraventionale conform art. 19 alin. 2 lit. a) punctul 1 din Legea 171/2010 cu amenda în valoare de 2000 de lei si s-a dispus confiscarea cantitatii de 3,518 mc.
Materialul lemnos a fost lasat în custodie la sediul Sectiei 13 Politie Rurala Balcauti si urmeaza a fi valorificat de catre Ocolul Silvic Adancata.

La data de 28.05.2022, în jurul orelor 21:10, politistii au oprit pentru control o autoutilitara care se deplasa pe Drumul Judetean 209 D de pe raza localitatii Balauti.
Cu aceasta ocazie, organele de politie au procedat la legitimarea conducatorului auto, acesta fiind identificat în persoana unui barbat domiciliat în sat Fratautii Noi,
comuna Fratautii Noi. În urma controlului efectuat în interiorul autoutilitarei, s-a constatat ca aceasta era încarcata cu material lemons, iar conducatorul auto nu a putut prezenta aviz de însotire, declarand ca nu detine documente de provenienta si transport a materialului lemnos. În aceste conditii, soferul a fost condus la sediul Sectiei nr. 13 Politie Rurala Balcauti unde materialul lemnos a fost inventariat de catre maistrul silvic din cadrul Ocolului Silvic Adancata, judetul Suceava, constatandu-se ca a fost transportat un numar de 52 bucati cherestea, de diferite dimensiuni. Avand în vedere cele constatate, s-a luat masura sanctionarii contraventionale
conform art. 19 alin. 2 lit. a) din Legea 171/2010 si s-a dispus confiscarea cantitatii de cherestea. Materialul lemnos a fost lasat în custodie la sediul Sectiei nr. 13 Politie Rurala Balcauti si urmeaza a fi valorificat de catre Ocolul Silvic Adancata.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava