MOPAN Suceava

Astăzi, 24.08.2022, ora 13:00, la sediul ISU Suceava a avut loc o ședință extraordinară, în format restrâns, a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, la care au participat Alexandru Moldovan, prefectul județului, vicepreședintele Consiliului Județean, Vasile Tofan, subprefecții Cristian Șologon și Florin Sinescu, primarii localităților Siret și Bălcăuți, reprezentanții structurilor MAI, ai Direcției de Sănătate Publică, Inspectoratului Județean în Construcții și specialiști din cadrul Secției de Drumuri Naționale Suceava și Direcției Județene de Drumuri și Poduri Suceava. Pe ordinea de zi a figurat analizarea situației privind dinamica traficului rutier de mare tonaj desfășurat pe căile de comunicație aflate pe raza administrativ teritorială a comunei Bălcăuți, având în vedere contextul actual generat de conflictul militar din Ucraina.

Urmare a nemulțumirilor exprimate de grupuri de cetățeni din comuna Bălcăuți cu privire la degradarea DC35 ca urmare a devierii traficului greu prin centrul comunei, prefectul județului a convocat în data de 19.08.2022, la sediul Primăriei comunei Bălcăuți, principalii factori decizionali care au competența legală de a identifica posibilele soluții de soluționare a cererilor cetățenilor. La acel moment, au fost analizate și luate în calcul mai multe variante de organizare a traficului, cu precădere a celui greu, de transport marfă, spre și dinspre PTF Siret, în vederea evitării tranzitării centrului comunei Bălcăuți de camioanele de transport marfă.

Urmare a analizelor și a vizitelor în teren efectuate de specialiștii din cadrul IPJ Suceava – Serviciul Poliției Rutiere și SDN Suceava, au fost adoptate următoarele trei scenarii posibile de intervenție în vederea descongestionării traficului:

1. Coloana formată de vehiculele destinate transportului de mărfuri pe DN2 staționează de la intrarea în orașul Siret până la intersecția DN17A cu DN2 (zona Ratoș), fiind staționate până la 500 camioane:

 1. a) Deplasarea vehiculelor grele pe relația Suceava – P.T.F. Siret se va face dirijat, în coloană pe DN2 Grănicești – Siret – P.T.F. Siret.
 2. b) Deplasarea vehiculelor grele pe relația P.T.F. Siret – Suceava se va face dirijat, pe DJ209D Siret – Dărmănești – DN2 – Suceava.
 3. c) Deplasarea vehiculelor grele pe relația Rădăuți – Suceava se va face pe traseul CRD (centura Rădăuți) – DN17A – Dornești – DN2 Ratoș – Grănicești – Suceava.
 4. d) Deplasarea vehiculelor ușoare se va face nerestricționat.

2. Coloana formată de vehiculele destinate transportului de mărfuri pe DN2 staționează de la intrarea în orașul Siret până la intersecția DN2 cu DJ178B (în comuna Grănicești) – fiind staționate până la 900 camioane:

 1. a) Deplasarea vehiculelor grele pe relația Suceava – P.T.F. Siret se va face dirijat, în coloană pe DN2 Grănicești – Siret – P.T.F. Siret.
 2. b) Deplasarea vehiculelor grele pe relația P.T.F. Siret – Suceava se va face dirijat, pe DJ209D Siret – Dărmănești – DN2 – Suceava.
 3. c) Deplasarea vehiculelor grele pe relația Rădăuți – Suceava se va face pe traseul CRD (centura Rădăuți) – DJ178B (Egger) – Satu Mare – DN2 – Grănicești – Suceava.
 4. d) Deplasarea vehiculelor ușoare se va face nerestricționat.

3. Coloana formată de vehiculele destinate transportului de mărfuri pe DN2 staționează de la intrarea în orașul Siret până la intersecția DN2 cu DJ209D (în comuna Dărmănești) fiind staționate peste 1000 camioane: 

 1. a) Deplasarea vehiculelor grele pe relația Suceava – P.T.F. Siret se va face dirijat, în coloană pe DN2 Dărmănești – Grănicești – Siret – P.T.F. Siret.
 2. b) Deplasarea vehiculelor grele pe relația P.T.F. Siret – Suceava se va face dirijat, pe DJ209D (DJ209D Siret – Dărmănești – DN2 – Suceava).
 3. c) Deplasarea vehiculelor grele pe relația Rădăuți – Suceava se va face pe traseul CRD (centura Rădăuți) – DJ178C – Frătăuții Vechi – DJ291A – Frătăuții Noi – Siret – DJ209D (DJ209D Siret – Dărmănești – DN2 – Suceava).
 4. d) Deplasarea vehiculelor ușoare se va face nerestricționat.

Facem precizarea că cele trei variante mai sus menționate sunt valabile până la sosirea iernii, odată cu apariția precipitațiilor sub formă de zăpadă fiind necesară adoptarea unor măsuri suplimentare sau alternative.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava