MOPAN Suceava

Prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, a anunţat sâmbătă că timp de trei zile drapelul României va fi arborat în bernă ca urmare a Hotărârii Guvernului României de a institui doliu naţional timp de trei zile, începând cu data de 31 octombrie 2015, în memoria persoanelor care şi-au pierdut viaţa în incendiul care a avut loc vineri seara în clubul Colectiv din Bucureşti. Constantin Harasim a spus că după adoptarea acestei hotărâri, „se dispun măsuri ISU Suceava de implementare a cerinţelor legale cu privire la doliul naţional. „Primarii localităţilor şi şefii instituţiilor publice şi ISU Suceava vor duce la îndeplinire această cerinţă”, a transmis prefectul judeţului Suceava.
În zilele de doliu național, toate instituțiile și autoritățile publice centrale și locale vor arbora drapelul României în bernă. De asemenea, drapelul României în bernă va fi arborat la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituțiilor de învățământ și de cultură, misiunilor diplomatice ale României, la punctele pentru trecerea frontierei, în aeroporturi, porturi, gări și autogări, precum și ca pavilion pe navele de orice fel și pe ambarcațiunile ce navighează sub pavilion românesc. Aceeași obligație revine, potrivit legii, și persoanelor fizice dacă arborează drapelul României la domiciliu sau la reședință.
Totodată, posturile de radio și televiziune, instituțiile de cultură își vor adapta programul în mod corespunzător.
Decizia privind declararea celor trei zile de doliu național pe teritoriul României a fost luată în temeiul dispozițiilor Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României de către autoritățile și instituțiile publice.
27 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 146 au fost rănite în urma unui incendiu devastator produs vineri seara în clubul Colective din Bucureşti, în timpul unui concert susţinut de trupa Goodbye to Gravity pentru lansarea albumului Mantras of War.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava