Concert pascal
MOPAN Suceava

Un nou succes de public al Teatrului Municipal ”Matei Vișniec” din Suceava după ”Cortina sus” și ”Cărțile”. Noua piesă ”Trenul de noapte” s-a jucat cu….peronul plin. Reprezentația a avut loc sâmbătă de la ora 20 în zona Gării Burdujeni mai exact pe strada Nicolae Iorga nr.7, spectatorii fiind invitați să ocupe peronul din apropiere.

Spectacolul “Trenul de noapte”, după o piesă scrisă de Ioan Groșan, a fost pus în scenă cu sprijinul Clubului Rotary Suceava-Bucovina regia artistică fiind semnată de Octavian Jighirgiu. Prozator, eseist şi dramaturg, Ioan Groşan a devenit cunoscut prin publicarea a două volume de povestiri de excepţie, Caravana cinematografică (1985) şi Trenul de noapte (1989), cărţi de referinţă care au marcat o epocă şi care au făcut din autorul lor unul din cei mai importanţi prozatori ai generaţiei sale. Octavian Jighirgiu este profesor de teatru la Universitatea de Arte “George Enescu” din Iași și regizor cu o bogată experiență.

Produs al unei conştiinţe postmoderniste “Trenul de noapte” invită spectatorul la o investigare a propriilor abisuri, drame interioare și a condiţiei umane.

Conceput pentru un spațiu inedit, spectacolul oferă publicului șansa de a intra în lumea onirică a spațiului transtemporal, rupt de banalul cotidian, propunând o formă de metateatru. Atmosfera a fost una caldă și prietenească la finalul spectacolului directorul general al Teatrului ”Matei Vișniec”, Carmen Veronica Steiciuc, servind spectatorii cu dulceață de trandafiri, transpunând în realitate una din replicile din spectacol: trenul lasă în urmă miros de trandafiri.

Distribuția: Cătălin Ștefan Mândru, Sergiu Moraru, Delu Lucaci, Clara Popadiuc și Cristina Florea.

O nouă reprezentație va avea loc duminică 28 august tot de la ora 20. 

”Trenul de noapte” s-a jucat în zona Gării Burdujeni cu peronul plin, 8.0 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (3 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava