MOPAN Suceava

Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituționalizat, la patru ani de la deschiderea sediului central de la Târgoviște, a inaugurat sâmbătă, 24 noiembrie 2018, Sediul Zonal Suceava.

Sucevenii care au nevoie de rezolvarea unor cauze comerciale, dar și alte litigii civile,  pot apela și la Tribunalul Permanent de Arbitraj Instituționalizat de la Suceava.

Printre avantajele pe care Tribunalul Permanent de Arbitraj Instituționalizat le oferă justițiabilor se numără celeritatea și costurile reduse. Timpul de soluționare a oricărei cauze este de cel mult șase luni, dar sunt situații în care se poate da o decizie chiar după două sau trei săptămâni, dacă părțile ajung la o înțelegere. De asemenea, sunt avantajoase costurile reduse, confidențialitatea și flexibilitatea procedurii.
La festivitatea de deschidere a Sediului Zonal Suceava au fost prezenți factori de decizie locali, parlamentari, membrii ai unor organizații patronale, reprezentanții ai unor instituții sucevene, mediatori, avocați, auditori și nu în ulimul rând arbitri și membrii familiilor acestora.

Au luat cuvântul: Vlaicu Rodica – președintele Tribunalului, deputatul Emanoil Iuliu  Havrici, Marius Vătavu – președintele Filialei Suceava a Confederației Patronatul Român, Vasile Vargan – reprezentatul mediatoriilor suceveni, Doina Iacoban – proiectantul Centrului de Afaceri Club Bucovina, Liana Elefterie – reprezentatul Sediului Zonal Constanța al Tribunalului, Mihaela Ibanescu – reprezentatul arbitrilor din Sediului Zonal Suceava, Iulică Burticioiu – vicepreședintele Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituționalizat.

”Noi venim în sprijinul justițiabilului român, astfel încât să scurteze timpul de soluționare a cauzelor, să plătească mai puțin și să plece de aici cu certitudinea că hotărârea pe care a primit-o este una dreaptă. Acest sediu este cel de-al cincilea pe care noi îl inaugurăm și urmează în proxima perioadă să deschidem și în alte zone ale țării și în Italia, la Roma”, a declarat Rodica Vlaicu, președintele Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituționalizat, cu ocazia inaugurării Sediului Zonal Suceava.

”Am dorit să deschidem acest sediu în Gura Humorului, în orașul meu natal, pentru ca humorenii mei să poată apela la această procedură rapidă și cu costuri reduse atunci când sunt implicați în dispute civile. Îmi doresc tot ce este mai bun pentru concetățenii mei și de aceea le recomand cu toată încrederea arbitrajul” – a susținut Mihaela Ibanescu, arbitru în cadrul Sediului Zonal Suceava.

”Sediul Zonal Suceava pe lângă beneficile pe care poate să le aducă justițiabililor poate să contribuie la dezvoltarea orașului Gura Humorului, deoarece persoanele care vor veni să-și soluționeaze litigiile în cadrul tribunalului vor apela și la servicile hotelurilor, restaurantelor și magazinelor din zonă” – a arătat Iulică Burticioiu vicepreședintele Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituționalizat.

Premergător inaugurării Sediului Zonal Suceava, în data de 23 noiembrie 2018, Asociația de Arbitraj Instituționalizat (pe lângă care funcționează Tribunalul Permanent de Arbitraj Instituționalizat) a semnat un Protocol de colaborare cu Asociația Patronatul Județean al Femeilor de Afaceri din I.M.M. Suceava. Acest parteneriat are ca scop  susținerea reciprocă a intereselor celor două organizații, precum și soluționarea litigiilor în care sunt implicați membrii Asociației Patronatul Județean al Femeilor de Afaceri din I.M.M. Suceava  în cadrul Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituționalizat.

Sediul Zonal Suceava al Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituționalizat  funcționează în cadrul Centrului de Afaceri Club Bucovina, situat în Gura Humorului, b-dul Bucovina nr. 174, județul Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava