MOPAN Suceava

Tribunalul Suceava a decis punerea în libertate sub control judiciar a fostului vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, Cristinel Crețu. Astăzi, Tribunul Suceava a admis cererea formulată de Cristinel Crețu pentru înlocuirea măsurii arestării preventive cu o măsură preventivă mai puţin restrictivă. Astfel, măsura arestării preventive a fost înlocuită cu măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o durată de 60 de zile, începând cu data rămânerii definitive a acestei încheieri. De asemenea, Tribunalul Suceava a dispus punerea în libertate a lui Cristinel Crețu, dacă nu este reţinut, deţinut sau arestat în altă cauză, la data rămânerii definitive a prezentei încheieri. Potrivit prevederilor legale, pe durata măsurii controlului judiciar, Cristinel Crețu trebuie să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, în funcţie de stadiul în care se află cauza, ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei și să se prezinte la Postul de Poliție al comunei Ipoteşti, care asigură supravegherea fostului vicepreședinte al CJ Suceava, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. De asemenea, Cristinel Crețu trebuie să nu depăşească limita teritorială a județelor Suceava și Iași, decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată; să nu se apropie şi să nu comunice, pe nicio cale, direct sau indirect, cu martorii din acest proces, să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit presupusele fapte, respectiv, de vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava și să nu intre în sediul acestei instituții. Decizia Tribunalului Suceava poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Reamintim că fostul vicepreședinte al CJ Suceava, Cristinel Crețu, a fost arestat la începutul lunii aprilie în urma unui flagrant.

Procurorii DNA spun că Silviu-Cristinel Crețu, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, ar fi acceptat și primit în decembrie 2020 o primă tranșă de 40.000 euro de la administratorul unei societăți comerciale. Este vorba despre administratorul „Autotehnorom”, Vasile Rîpan. Potrivit DNA, în perioada 16 – 29 martie 2022, Cristinel Crețu i-ar fi cerut aceluiași om de afaceri încă 40.000 de euro. Pe 4 aprilie, procurorii DNA Cluj i-au făcut flagrant în timp ce primea cei 40.000 de euro mită, chiar în sediul Consiliului Județean Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava