Concert pascal
MOPAN Suceava

Instanţele sucevene au respins joi o contestaţie formulată împotriva candidaturii omului de afaceri Constantin Galan (USL) în colegiul 6 Rădăuţi pentru Camera Deputaţilor. Tribunalul Suceava a considerat contestaţia ca fiind neîntemeiată. Candidatura liberalului a fost contestată de către rădăuţeanul Liviu Petrică Schipor în calitate de “cetăţean interesat de fenomenul politic” pe motiv de incompatibilitate cu funcţia de deputat. Reclamantul susţine că Galan nu ar avea dreptul legal de a candida deoarece a fost găsit incompatibil în 2008 când ar fi deţinut în acelaşi timp funcţiile de viceprimar al municipiului Rădăuţi şi membru în Adunarea Generală a Acţionarilor la societatea Servicii Comunale, care se află în subordinea primăriei. Candidatul USL consideră justă decizia instanţei arătând că nu s-a aflat nici o clipă în stare de incompatibilitate. “După ce am ocupat funcţia de viceprimar mi-am dat demisia din AGA la Servicii Comunale dar probabil şeful meu la acea vreme primarul Olărean (nr. Aurel Olărean- PDL) nu i-a dat curs hârtiei în mod intenţionat. Şi el e vaporean ca şi Băsescu şi a ştiut să lucreze hârtia pe la spate pentru ca acum să spună că în 2008 am fost în incompatibilitate şi nu aş putea să candidez pentru deputaţi”, a spus Galan.

Constantin Galan a spus că cel care a făcut contestaţia nu s-a prezentat în instanţă să o susţină şi consideră că în spatele acţiunii se află contracandidatul său de la PDL, actualul senator Orest Onofrei. “Contracandidatul meu de la PDL a făcut şi el nişte sondaje din care a reieşit că se află sub 30% şi a încercat să-mi construiască un dosar după cum se pricep pedeliştii ca să încerce să mă scoată din cursă înainte de a participa la o campanie democratică şi de a vedea unde se află numle meu, unde se află numele lui, unde se află partidul lui şi unde se află partidul meu. Ar dori să candideze singur pe colegiu dacă se poate sau ar dori să-i elimine pe toţi dacă se poate prin metode murdare sau de altă natură. Azi s-a judecat cazul înscenării şi instanţa s-a pronunţat în favoarea mea. Orest dacă este bun să vină acolo la electorat şi electoratul va decide nu el pentru că în perioada mandatului său s-a tăiat tot ce s-a putut tăia salarii, locuri de muncă, pensii. În schimb Băsscu a creat locuri de muncă dar pentru securitate, pentru securitatea lui”, a spus candidatul USL. Galan a ţinut să transmită democrat liberalilor că de ce se tem nu vor scăpa.

Contracandidatul lui Galan în colegiul 6 Rădăuţi pentru Camera Deputaţilor, democrat liberalul Orest Onofrei, respinge cu fermitate acuzaţiile acestuia. Onofrei îi aduce aminte lui Galan că nu este singurul care a fost contestat amintind că şi candidaturile democrat liberalilor Gheorghe Flutur şi Ilie Vasile au fost contastate însă nimeni nu s-a scandalizat astfel de gesturi fiind considerate fireşti într-o bătălie electorală.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava