Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Şerban, a anunţat că primul tronson al pârtiei de schi de pe masivul Rarău va fi finalizat până la sfârşitul lunii aprilie 2012. Şerban a arătat că acest prim tronson va avea o lungime de 3.000 de metri, lucrările fiind finalizate în proporţie de 90%. El a arătat că lucrările nu au putut fi terminate până în momentul de faţă din cauza vremii nefavorabile. „Vremea ne-a pus o piedică în ceea ce ne-am propus, adică să finalizăm primul tronson. În proporţie de 90% am finalizat tot ce înseamnă transportul pe cablu şi amenajarea pârtiei. Mai avem de terminat racordul electric, montarea instalaţiilor pentru iluminatul pârtiei şi instalaţiile pentru tunurile de zăpadă. De asemenea, mai avem de lucrat la drumul de acces şi la finalizarea parcării. Instalaţiile de telescaun sunt în regulă. Furnizorul de echipamente ne-a dat garanţii că nu există nici un impediment în a fi montate şi nu au fost afectate de acea perioadă în care au stat în spaţiul de depozitare special pregătit”, a explicat Şerban. El a precizat că lucrările la cel de-al doilea tronson al pârtiei, de 1,5 kilometri, vor începe în cursul acestui an. Primarul din Câmpulung Moldovenesc a mai declarat că după finalizarea primului tronson va începe procedura de omologare a pârtiei.

„Nu vrem să intrăm într-o competiţie cu celelalte localităţi din judeţ. Mie mi se pare firesc ca cele 3 staţiuni turistice, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei să constituie un concept al sporturilor de iarnă pentru a asigura oferta pentru toţi cei care vin în zona Bucovina”, a spus Şerban.

Pârtia de pe masivul Rarău va avea o lungime de 4,5 kilometri, şi va fi împărţită în două tronsoane. Primul dintre acestea va avea o lungime de 3.000, cu o diferenţă de nivel de 515 metri, iar cel de-al doilea va avea 1.550 metri şi o diferenţă de nivel de 365 metri. Pârtia va dispune de o instalaţie de transport de tip telegondolă, cabinele având o capacitate de opt locuri.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava