MOPAN Suceava

Rapid este echipa care reprezintă din nou fotbalul sucevean în eşalonul secund, acolo unde formaţiile sucevene au făcut istorie. Cu şapte debutanţi în lot, I. Sava, I. Plămadă, Căinari, Spătar, Sumanariu, Arotăriţei, Vl. Gheorghiu şi cu o majoritate alcătuită doar din jucători născuţi pe meleaguri bucovinene, Rapid Suceava a făcut un tur de campionat destul de bun dacă ne gândim la faptul că a jucat doar cinci partide pe propriul teren şi a pierdut doar două meciuri la diferenţă de două goluri.
Plecată la “drum” cu o pregătire de vară destul de “subţirică”, Rapid Suceava a debutat cu stângul în seria I a Ligii a II-a ediţia 2012-2013. Vizibil emoţionaţi, jucătorii suceveni au primit 3 goluri în prima repriză a disputei cu Delta Tulcea, două dintre ele fiind luate foarte uşor. Golul marcat cu capul de Negru a mai “tăiat” oarecum din scepticismul suporterilor care au început să încurajeze serios echipa suceveană. A venit apoi punctual reuşit dintr-un plonjon splendid de Golofca şi speranţele au revenit, însă puţin prea târziu.
Cu un moral “şifonat” după eşecul cu Delta Tulcea, sucevenii au “atacat” cu încredere disputa cu vechea rivală, FC Botoşani. Suntem convinşi că mare parte din iubitorii fotbalului sucevean se gândeau că Rapid va pierde la scor, dar lucrurile nu au stat deloc aşa. Privită cam de la “etaj” de gruparea vecină, formaţia suceveană şi-a văzut de treabă şi a marcat de două ori din penaltiuri prin Negru. Chiar dacă au redus din handicap pe final, botoşănenii au pierdut cu 1-2, acesta fiind rezultatul înregistrat pe teren.
După două runde de pauză, Rapid Suceava a evoluat pe terenul celor de la Dunărea Galaţi şi a cedat cu 0-1 dintr-un penalty dubios, altul mult mai clar fiindu-le refuzat sucevenilor.
Probabil cel mai bun meci realizat de suceveni pe “Areni” fost cel cu Farul Constanţa, partidă câştigată cu 2-1 după două goluri spectaculoase marcate de Căinari şi Ionuţ Plămadă. Victoria cu Farul a fost de moral, sucevenii reuuşind în runda următoare să se impună pe terenul celor de la Dinamo II, punctul victoriei fiind reuşit de Gheorghiu.
După cele două succese grozave cu Farul şi Dinamo II, Rapid a primit pe “Areni” gruparea CS Buftea. Elevii antrenorilor Ovidiu Murariu, Bogdan Tudoreanu şi Ion Buzoianu au făcut un joc bun însă au ratat nu mai puţin de zece ocazii clare de a marca, plus un 11 metri executat modest. O victorie în întâlnirea cu CS Buftea ar fi fost perfectă pentru suceveni, egalul “dărâmând” puţin încrederea jucătorilor rapidişti.
Efectul semieşecului din jocul cu CS Buftea s-a resimţit imediat, Rapid Suceava nemaireuşind nicioc victorie până la finalul turului. Sucevenii au cedat la Chindia Târgovişte şi apoi acasă cu Unirea Slobozia la finalul unor jocuri slăbuţe.
Până la sfârşitul primei părţi a campionatului seriei I a Ligii a II-a, Rapid Suceava a dovedit că este o echipă greu de dovedit. Sucevenii au pierdut la Brăila dintr-un gol marcat în prelungiri după ce au ratat două ocazii mari, au făcut egal la Săgeata Năvodari cu un gol de senzaţie marcat de Lozneanu în prelungiri, au remizat şi cu Sportul Studenţesc şi au cedat cu 1-2 la CS Otopeni după un meci stricat de arbitru.
Ce se poate spune după turul seriei I a Ligii a II-a despre Rapid Suceava?
După analiza clasamentului la prima vedere, Rapid are cel mai “subţire” atac marcând doar 12 goluri în prima parte a sezonulu competiţional. Nu se poate spune că atacanţii suceveni nu au avut oportunităţi, însă lipsa lor de experienţă şi concentrare i-a făcut să nu găsească drumul spre plasa porţii adverse. De menţionat aici şi faptul că sucevenii au ratat şi două penaltirui prin Negru şi Căinari.
Pe de altă parte, gruparea suceveană s-a dovedit a fi o “nucă” tare niciuna din adversarele ei nereuşind să o domine clar. La acest capitol se poate adăuga şi un pic de neşansă, cel puţin în partidele cu CS Buftea, CF Brăila şi chiar Sportul Studenţesc, bara lui Velescu, pierzând puncte nemeritat.
După 12 partide jucate în acest sezon competiţional, Rapid Suceava are 12 puncte în clasament cu doar cinci partide disputate pe teren propriu. Lotul formaţiei sucevene a fost unul destul de “diluat” dacă ne gândim şi la faptul că Homneac şi apoi Golofca, doi jucători buni, nu au putut ajuta echipa. Primul s-a accidentat din debutul meciului cu Delta Tulcea, al doilea după un ghinion teribil la un antrenament. Trebuie de spus şi faptul că au existat momente în care tehnicienii suceveni nu au avut soluţii de pe banca de rezerve. Mai trebuie de comentat şi faptul că Rapid a avut cam multe eliminări şi supendări pentru o nou promovată, lucru care nu este rău până la capăt, fotbaliştii suceveni arătând dăruire maximă în majoritatea întâlnirilor.
Nu trebuie uitat la finele anului 2012, după frumoasa promovare, exceptând jocul de acasă cu Poli Galaţi şi momentul mai puţin reuşit din “Cupa României” cu FC Zagon. Aici se pot oferi felicitări şi mulţumiri grupării Ceahlăul II Piatra Neamţ.
Dacă Rapid Suceava va evolua cu acelaşi aplomb şi va face o pregătire de iarnă bună, suntem convinşi că va realiza un retur optim şi nu va retrograda. În această ecuaţie contează fiecare punct, dar mai ales disputele cu echipele aflate în luptă directă, Chindia Târgovişte, Dunărea Galaţi, Dinamo II, CS Buftea şi Farul Constanţa. Nu trebuie omis şi sprijinul Consiliului Local şi al Primăriei fără de care nu am fi putut avea din nou fotbal de calitate la Suceava.
Suporterii suceveni au demonstrat că sunt alături de echipa lor Rapid şi îşi doresc să aibă o “ieşire”, mulţi ani de acum înainte, sâmbăta la matineu.

Clasament

1. Sportul Studenţesc 12 8 1 3 22-11 25
2. CF Brăila 12 7 2 3 20-22 23
3. CS Otopeni 12 6 4 2 19-1422
4. FC Botoşani 12 7 1 4 17-12 22
5. Delta Tulcea 12 6 2 4 21-12 20
6. Săgeata Năvodari 12 5 4 3 23-19 19
7. Unirea Slobozia 12 4 6 2 21-18 18
8. Chindia Târgovişte 12 3 4 5 19-16913
9. Dunărea Galaţi 12 3 3 6 11-15 12
10. Rapid CFR Suceava 12 3 3 6 12-17 12
11. Dinamo II 12 3 2 7 16-2111
12. CS Buftea 12 3 2 7 16-27 11
13. Farul Constanţa 12 3 0 9 13-23 9

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava