Concert pascal
MOPAN Suceava

Vicepreşedintele PDL, Raluca Turcan, a declarat vineri, la Suceava, că familiile cu venituri puţine îşi permit din ce în ce mai greu să-şi trimită copiii la şcoală. Turcanu a spus că sub guvernarea PSD, educaţia din România a devenit prohibitivă pentru copiii care provin din familiile nevoiaşe. Ea a precizat că deşi Constituţia garantează dreptului la educaţie al copiiilor, iar în Legea Educaţiei se precizează faptul că învăţământul este gratuit, părinţii trebuie să scoată din buzunar din ce în ce mai mulţi bani pentru a-şi trimite copiii la şcoală. Turcan a mai spus că şi abandonul şcolar este în creştere, acest fenomen fiind îngrijorător în special în zona Moldovei. „Lucrul acesta este cauzat de indiferenţa cu care PSD a gestionat plata transportului şcolar. Din nefericire, şi acum se mai înregistrează restanţe la plata transportului şcolar. Iar de la începutul acestui an, transportul şcolar se decontează în proporţie de maxim 50%. Asta înseamnă că restul de bani trebuie să fie suportaţi de familiile copiilor care fac navetă, iar dacă acei părinţi nu au bani să plătească naveta înseamnă că elevii sunt sortiţi abandonului şcolar”, a spus vicepreşedintele PDL Suceava, care a fost nominalizată ca ministru al educaţiei în Guvernul alternativ al PDL. Raluca Turcanu a criticat şi faptul că de la preluarea guvernării de către PSD nu a fost derulat nici un program de reabilitare sau dedotare a şcolilor din România, şi nu au fost alocate fonduri pentru pentru igienizarea sălilor de curs, pentru manualele copiilor. Ea a arătat că pentru toate acestea au fost făcute din banii părinţilor.
„În plus programul <Cornul şi laptele> se transformă în cele mai multe locuri în risipă, şi nu există voinţa de a-l diversifica pentru a creşte rolul acestui program, de combatere a abandonului şcolar”, a declarat Turcan. Ea a atras atenţia că o altă problemă este şi numărul puţinde locuri în clase, precum şi lipsa unor cadre didactice specializate pentru a creşte performanţa în învăţământ. Pe de altă parte, vicepreşedintele PDL a mai precizat că în timpul guvernării USL, în învăţământul superior s-a renunţat la ierarhizarea, clasificarea şi finanţarea universităţilor pe bază de performnaţă, şi în acelaşi timp a avut loc o politizare la vârf a universităţilor. „De la preluarea guvernării de către PSD şi PNL au fost făcute 28 de modificări la Legea educaţiei Naţionale. Iar aceste modificări au fost doar o măcelărire a legii şi au vizat doar interesul direct al guvernanţilor”, a mai spus Turcanu.
De asemenea, deputatul PDL de Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu, a declarat în cadrul conferinţei de presă că împreună cu Raluca Turcanu ca continua să lupte împotriva „măcelăririi” Legii Educaţiei nr. 1/2011.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava