Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, marți, că pensiunile și hotelurile din județ sunt aproape pline pentru perioada Crăciunului și a Revelionului. Gheorghe Flutur a arătat că sunt localități, precum Sucevița, în care procentul de ocupare a unităților de cazare este de 100%. El a arătat că potrivit unei statistici a Centrului Național de Informare și promovare Turistică, procentele de ocupare a unităților de cazare din județ sunt de 80% în Vatra Dornei, 90% – Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului și Vama, 70% – Putna – 70% și 100% – Sucevița. Șeful administrației județene și-a exprimat convingerea că în perioada următoare pensiunile și hotelurile sucevene vor fi pline, având în vedere că solicitările de cazare din partea turiștilor este forte mare.

12 grupuri de colindători vor colinda turiștii de la pensiunile din mai multe zone ale județului

În același timp, Gheorghe Flutur a amintit că instituția pe care o conduce, împreună cu mai multe primării din județ organizează în această perioadă numeroase evenimente în cadrul programului „Crăciun în Bucovina”. Flutur i-a invitat pe suceveni și pe turiști să participe în data de 22 decembrie, de la ora 16:00, în centrul Sucevei, la un concert de colinde, spectacol care va fi deschis de formația „Zicălașii”. Vor urma apoi formații de colindători din județ, iar de la ora 18:30, pe scena de pe esplanada Casei de Cultură va urca Ansamblul Etnofolcloric „Plăieșii” din Chișinău, Republica Moldova. Spectacolul susținut de aceștia va începe de la ora 18:30.  Președintele CJ Suceava a arătat că a de a doua zi, 23 decembrie a.c., nu mai puțin de 12 grupuri de colindători vor colinda turiștii de la pensiunile din mai multe zone ale județului. El a arătat că o acțiune similară va fi organizată și în perioada Revelionului. Un alt eveniment va fi organizat pe 26 decembrie, când va începe spectacolul itinerant „Pe la noi de sărbători”. În cadrul acestei manifestări vor avea loc spectacole de colinde susținute în parcările mănăstirilor Putna, Sucevița sau Mănăstirea Humorului.

1.200 de colindători și urători așteptați la Suceava la Festivalul Internațional de Datini și Obiceiuri

Pe 27 decembrie va avea loc tradiționala paradă a obiceiurilor de iarnă. Nu mai puțin de 1.200 de colindători și urători, din 34 de formații, vor porni în paradă de la stadionul Areni spre Muzeul de Istorie, Consiliul Județean, și apoi către esplanada Casei de Cultură din Suceava.  Șeful administrației județene a declarat că festivaluri de datini și obiceiuri vor mai avea loc pe 29 decembrie în Gura Humorului, Vatra Dornei sau Broșteni.  De precizat că Festivalul obiceiurilor pe stil vechi vor avea loc pe 13 ianuarie, în comuna Drăgușeni.

Turiștii au luat cu asalt Bucovina pentru Crăciun și Revelion, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava