Concert pascal
MOPAN Suceava

Echipa de rugby juniori sub 19 ani a Liceului cu Program Sportiv Suceava a încheiat în forţă turul seriei Moldova a Campionatului Naţional de Rugby în 7, cu un turneu perfect la Galaţi. Zilele trecute, rugbiştii pregătiţi de antrenorul Dumitru Livadariu au câştigat toate cele patru meciuri ale turneului şase ce a avut loc la Galaţi şi au reuşit în premieră să învingă cea mai experimentată echipă, cea a Centrului Naţional Olimpic, CSŞ Bârlad. Deşi au avut parte de o vreme ploioasă şi un teren foarte greu, sucevenii au demonstrat că au crescut foarte mult de la startul acestui sezon, primul la care evoluează la rugby în 7 într-un campionat naţional.
În prima partidă a turneului de la Galaţi, LPS Suceava s-a impus în faţa gazdelor de la RCM cu 17 – 12, după ce la pauză gălăţenii conduceau cu 5 – 0, într-un meci în care au avut în lot jucători ce evoluează şi la seniori. Punctele sucevenilor au fost reuşite de Laurenţiu David (un eseu şi o transformare) şi Răzvan Serediuc (un eseu). Meciul doi a fost şi cel mai important pentru LPS, elevii lui Dumitru Livadariu întrerupând invincibilitatea echipei Centrului Olimpic de la CSŞ Bârlad. LPS Suceava s-a impus cu 17 – 0 cu ajutorul a trei eseuri marcate de Andrei Portariu, Florin Zimbru şi Laurenţiu David, ultimul trecându-şi în cont şi o transformare.
Sucevenii au continuat seria victoriilor cu un nou succes în meciul al treilea, 29 – 0 cu RC Brăila, după două eseuri ale lui Florin Zimbru şi câte un eseu în dreptul lui Laurenţiu David, Cristi Sandu şi Gabriel Acălinei, ultimul reuşind şi o transformare. Sucevenii au încheiat turneul şi competiţiile oficiale din acest an cu o nouă victorie, 24 – 0 cu LPS Focşani, cu două eseuri ale lui Florin Zimbru, Andrei Custrin şi Mihăiţă Corhan, câte un eseu fiecare, ultimul, împreună cu Andrei Portariu, trecându-şi în cont şi câte o transformare.
„A fost cel mai reuşit turneu al echipei noastre, primul când am învins cea mai valoroasă echipă, cea a Centrului Naţional Olimpic de la Bârlad, una care are jucători specializaţi pe rugby-ul în 7 ce se antrenează de patru ani împreună. Este greu să treci de la rugby în 15 la cel în 7, dar jucătorii noştri s-au adaptat foarte bine şi au crescut de la turneu la turneu. Prin câştigarea acestui ultim turneu ne-am consolidat locul doi, la o diferenţă mare de locul trei, şi astfel am luat o opţiune serioasă pentru calificarea la turneul final. Sunt foarte mulţumit de prestaţia băieţilor, care s-au descurcat foarte bine în teren în ciuda ploii şi a terenului greu, controlând toate cele cinci jocuri”, a declarat antrenorul Dumitru Livadariu. Tehnicianul sucevean a mai adăugat că acest an a fost unul foarte bun pentru secţia de rugby, mai ales că şi juniorii sub 18 ani sunt pe locul doi, cu şanse la turneul final, iar odată cu finalizarea lucrărilor la campusul şcolar secţia va beneficia de toate condiţiile pentru a face performanţă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava