MOPAN Suceava

Chiar dacă au terminat campionatele naţionale şi concursurile oficiale din acest an, sportivii secţiilor de lupte greco-romane de la Clubul Sportiv Municipal şi Liceul cu Program Sportiv Suceava au continuat pregătirea la un puternic turneu internaţional în Republica Moldova. Astfel, timp de trei zile, luptătorii suceveni au fost prezenţi la un puternic turneu internaţional la Chişinău ce a purtat numele de „Invită Nicolai Grehov”, la care au participat peste 200 de sportivi din Rusia, Republica Moldova şi România, în afară de Suceava fiind prezente şi cluburile Dinamo Bucureşti şi LPS Botoşani.
Component al lotului olimpic de juniori al României, cu un loc 14 la mondialele din acest an, suceveanul Teodor Horătău a dominat categoria 58 de kilograme la juniori II şi a câştigat aurul. Sportivul pregătit la LPS Suceava de profesorul Andrei Bolohan este la a doua medalie de aur în turneele internaţionale din Moldova, competiţii la care au fost prezenţi sportivi puternici, medaliaţi la europene şi mondiale şi chiar participanţi la Jocurile Olimpice.
În acelaşi concurs, Bogdan Amărculesei s-a clasat pe locul cinci la categoria 74 de kilograme, juniori I, poziţie pe care s-a clasat şi colegul său Constantin Huţuleac la categoria 96 de kilograme, dar la seniori.
„Astfel de competiţii sunt foarte utile pentru sportivii noştri, deoarece întâlnesc sportivi din Moldova, medaliaţi la europenele de mondiale de juniori I şi II. Ei au foarte multe întâlniri cu sportivi din Rusia, Ucraina, Polonia, Ungaria sau Bulgaria şi de aceea avem adversari pe măsură. Ne dorim să întărim aceste relaţii cu Moldova şi, de ce nu, să-i chemăm şi noi la un turneu internaţional la Suceava. Mulţumim Primăriei şi Consiliului Local Suceava pentru susţinere şi ne dorim să aibă mai multă încredere în acest sport de tradiţie în Suceava, care are şanse din nou să aducă o medalie olimpică, dacă va avea o susţinere mai bună”, a declarat antrenorul Andrei Bolohan.
Profesorul sucevean a mai ţinut să mulţumească sponsorilor, Bar Melody (Sevi Caba), Valentin Stănuţ, Paul Popovici (SC Euro Expres Full), Geta Aparaschivei, domnului Zaharia, Ilie Gherman, Gheorghe Ignat şi familiilor Blându şi Şopîrlă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava