MOPAN Suceava

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) oferă candidaților la admiterea 2021 posibilitatea de preînscriere online, începând cu data de 5 aprilie.

Tinerii care intenționează să susțină concursul de admitere la programele de studii de licență sau masterat organizate de UAIC au posibilitatea completării online a fișei de preînscriere și a dosarului de concurs. Acest lucru poate fi realizat prin accesarea platformei inscriere.uaic.ro (http://inscriere.uaic.ro/SitePages/Home.aspx). Candidații pot formula opțiuni privind programele de studii la care ar dori să fie admiși și pot încărca documente doveditoare privind datele personale, studiile absolvite, rezultatele obținute etc. Prin preînscriere sunt eliminate eforturile implicate de deplasarea până la Iași a candidaților la admitere.

Oferta de admitere a UAIC pentru anul 2021 cuprinde 200 de programe de studii, 78 pentru studii de licență și 122 pentru studii de master. La majoritatea facultăților, admiterea pentru studii de licență se va realiza exclusiv pe baza mediei generale de la examenul de bacalaureat. Șase facultăți iau în calcul la admitere, pe lângă media generală de la examenul de bacalaureat, media anilor de studii, media la diferite discipline studiate în liceu sau nota la diverse probe din cadrul examenului de bacalaureat.

Admiterea la studii de master se va face, în cazul majorității facultăților, pe baza unei medii în care examenul de licență va conta în proporție de 60%, iar nota la prezentarea CV-ului și/sau a scrisorii de intenție sau interviul va avea o pondere de 40%. În cazul Facultății de Drept, media examenului de licență va avea o pondere de 50%, media anilor de studii 25% și tot 25% nota obținută în urma analizei dosarului, pe baza scrisorii de intenție şi CV.

Candidații la admiterea 2021 au la dispoziție și 27 de specializări în limbi străine, 6 la studii de licență și 21 la studii de master.

Laureații olimpiadelor școlare și a concursurilor naționale și internaționale au dreptul să fie admiși, pe locuri finanțate de la buget, fără susținerea concursului de admitere. Detalii sunt disponibile aici: https://admitere.uaic.ro/wp-content/uploads/2016/03/Anexa_IV_OLIMPICI_2021-1.pdf

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) pune la dispoziția elevilor de liceu, gratuit, și o serie de cursuri deschise de la toate cele 15 facultăți, care pot fi urmărite în direct, online, în perioada 7 – 28 aprilie 2021. Programul complet al cursurilor deschise pentru elevi poate fi accesat aici: https://www.uaic.ro/cursuri-online-2021/

Înscrierile pentru sesiunea din iulie a admiterii 2021 la UAIC vor avea loc în perioada 12-17 iulie. Oferta completă de studii pentru anul universitar 2021-2022, precum și condițiile de admitere pot fi consultate pe site-ul admitere.uaic.ro (https://admitere.uaic.ro/).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava