Concert pascal
MOPAN Suceava

Luni, 31 ianuarie 2022, Excelența Sa Domnul Hiroshi UEDA, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în România, a efectuat o vizită oficială la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), unde s-a întâlnit cu Prof. univ. dr. Daniela COJOCARU – Prorector pentru relaţii internaţionale şi parteneriate de studii şi cercetare și Prof. univ. dr. Ionel MANGALAGIU – Prorector pentru programe de cercetare ştiinţifică şi transfer de cunoștințe.

În cadrul întâlnirii s-a evidențiat buna colaborare dintre Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și universități din Japonia, cel mai longeviv acord inter-instituțional fiind cel încheiat cu Nagoya Institute of Technology, în anul 1991. Pe parcursul ultimilor opt ani, UAIC și-a intensificat cooperarea academică cu instituții de învățământ superior de prestigiu din Japonia, cu care a încheiat acorduri inter-instituționale bilaterale, în cadrul cărora s-au realizat schimburi de studenți și profesori, s-a promovat și s-a extins colaborarea științifică. În perioada 2010 – 2021, studenții, cadrele didactice și cercetătorii UAIC au efectuat 79 de vizite la instituții de învățământ superior din Japonia, unde au derulat stagii de studiu, predare, formare, cercetare sau au participat la diferite evenimente științifice. În același interval, cercetătorii UAIC au publicat 488 de lucrări științifice elaborate în comun cu parteneri japonezi (conform Web of Science).

Excelența Sa Domnul Hiroshi UEDA, ambasadorul Japoniei în România, a menționat în cadrul întâlnirii că este dispus să acorde tot sprijinul instituției pe care o conduce pentru consolidarea cooperării dintre Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și instituțiile partenere din Japonia, dar și pentru dezvoltarea de noi colaborări. Reprezentanții conducerii UAIC au prezentat, pe parcursul discuțiilor, intenția de a continua procesul de internaționalizare a celei mai vechi instituții de învățământ superior din România și de a amplifica relațiile bilaterale cu universități din Japonia.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava