Comenzi MOPAN Suceava

Alianța de universități europene European Campus of City-Universities EC2U se reunește la Iași în perioada 11-13 octombrie 2022 în cadrul celei de-a 5-a ediții a Forumului EC2U ce va fi organizat la Universitatea  „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC). La eveniment vor fi prezenți peste 200 de membri ai comunităților celor 7 universități EC2U, studenți, personal academic, cetățeni, parteneri ai alianței EC2U și reprezentanți ai autorităților locale.

Forumul EC2U își propune dezvoltarea relațiilor de colaborare dintre comunitățile celor 7 universități, dar și a celor 7 orașe europene membre ale alianței. Activitățile organizate pe parcursul celor 3 zile sunt dintre cele mai variate, acestea fiind adresate deopotrivă studenților, cetățenilor, partenerilor și personalului academic din cadrul alianței EC2U. Printre acestea se numără: masa rotundă privind învățământul superior, sesiunea comună a Institutelor Virtuale EC2U, rezultatele săptămânii antreprenoriale EC2U, sesiunea Vocea Studenților, târgul de mobilități EC2U etc. De asemenea, evenimentul va aduce în prim-plan tema mobilităților internaționale și va dezbate modalitățile prin care acestea pot fi regândite astfel încât impactul deplasărilor asupra mediului înconjurător să fie cât mai redus.

Cel de-al 5-lea Forum EC2U se va desfășura în format hibrid, sesiunile publice putând fi urmărite în direct pe canalul de YouTube al alianței EC2U. Evenimentul este deschis și cetățenilor orașului Iași care pot participa la ședințele publice. Prin aceasta se are în vedere crearea unei comunități cât mai unite și identificarea unor soluții colaborative care să răspundă cât mai bine nevoilor din societatea actuală. 

Înregistrarea la Forumul EC2U organizat la Iași este încă deschisă pentru participarea online și disponibilă la următorul link: https://www.uaic.ro/en/iasi-forum-registration-form/

Detalii suplimentare și programul evenimentului sunt disponibile pe pagina de web EC2U: https://ec2u.eu/news/ec2u-forum/ec2u-forum-in-iasi/

Forumul EC2U este organizat la fiecare șase luni de către Alianța EC2U, un consorțiu academic format din Universitatea din Poitiers (coordonator), Universitatea din Coimbra, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea din Salamanca, Universitatea din Pavia, Universitatea Friedrich Schiller din Jena și Universitatea din Turku. Obiectivul acestor evenimente organizate periodic este acela de a aduce în atenție problemele de actualitate din societate și de a încuraja schimbul de bune practici la nivel european. 

Alianța EC2U își propune dezvoltarea unui spațiu deschis și inovator care să permită  mobilitatea fără întreruperi între universități și orașe. Alianța se bazează pe o cooperare unică între universități și orașe, implicând comunități academice, municipalități, autorități regionale, actori socio-economici și cetățeni. EC2U promovează o inițiativă globală fără precedent, bazată pe provocări, care are în prim-plan Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (SDG) ale Națiunilor Unite.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava