MOPAN Suceava

să învețe în acest an școlar. Cei care doresc să schimbe viitorul copiilor din centrele de plasament se pot înscrie în programul educațional Ajungem MARI până pe 3 octombrie. Școala online a avut un impact puternic negativ asupra copiilor din medii defavorizate, iar în programul Ajugem MARI sunt înscriși 2500 de copii și tineri care au nevoie de remediere școlară personalizata. Activitățile din proiect se vor desfășură anul acesta fizic sau online, în funcție de restricțiile în vigoare. Voluntarii pot opta și doar pentru implicare online.

Înscrierile pentru modulul de voluntariat 2021 – 2022

Voluntarii sunt așteptați pentru a le dedica 2-3 ore săptămânal copiilor și tinerilor vulnerabili. Scopul voluntarului în programul Ajunge MARI este să îi ajute pe copii să învețe, să descopere lumea, să prindă încredere în propriile forțe, să devină independenți și responsabili. Activitățile pe care le vor desfășura voluntarii sunt ședințe de remediere școlară și meditații pentru examene (română, matematică, engleză, franceză, informatică, fizică etc.), ateliere creative (arte plastice, muzică, dans, fotografie) sau ateliere de cultură generală și viață independentă pe baza suporturilor de curs create de specialisti (siguranță online, educație pentru sănătate, educație civică, TIC, educație financiară și antreprenorială, viața de adult, relații și prietenii).

Copiii și tinerii sprijiniți au varste între 7 și 20 de ani. Cei mai mulți sunt instituționalizați în centre de plasament, apartamente și căsuțe de tip familial, iar o parte dintre ei locuiesc cu asistenți maternali sau familii în dificultate, aceștia din urmă fiind beneficiari ai centrelor de zi.

„Viața acestor copii în centre este foarte grea și a fost lipsită de dragoste și bucurii. Ei au nevoie să le fim aproape, să le dăruim dragoste și afecțiune, să le ascultăm supărările, să îi descoperim și să îi ajutam să își arate bunătatea sufletului lor și dragostea imensă pe care o au în interior, dar pe care greu au cui să o dea. Împreună putem face foarte multe pentru acești copii, astfel încât atunci când ies din centre să le fie mai ușor, să aibă încredere în ei și să facă față la problemele din viață reală. Puțini sunt cei care reușesc, dar împreună acest număr poate să crească.” – spune Luminița Varsandan, în vârstă de 53 de ani, voluntară de 2 ani pentru copiii din Arad

Înscrierea se face prin completarea unui formular online pe website-ul www.ajungemmari.ro la secțiunea Devino Voluntar – https://www.ajungemmari.ro/devino-voluntar/, unde se găsesc și toate detaliile despre program, până pe 3 octombrie. Urmează un training inițial online obligatoriu și o testare psihologică. Voluntarii vor fi repartizați la centre în funcție de programul lor, disponibilitate și ce vor sa lucreze cu copiii.

Voluntarii trebuie să aibă peste 16 ani, fără limită superioară de vârstă, iar un modul durează opt luni, în perioada noiembrie – iunie. Este de preferat ca tinerii si copiii institutionalizati sa aiba ca model voluntari ce provin din domenii diverse si care au experinta de viata, sunt rabdatori si consecventi.

„Sufletul acestor copii merită tot ce este mai bun, iar noi, voluntarii, putem să le oferim acest lucru. Nu mai amânați momentul, pentru că scuze sunt tot timpul. Dăruiți acestor copii dragoste și ajutor, iar ceea ce primiti în schimb este o stare de bine nemaiîntâlnită.” – este mesajul Luminiței pentru cei care se gândesc să devina voluntari

Programul Ajungem MARI se desfășoară în București, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Buzău, Constanța, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Galați, Hunedoara, Gorj, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Vrancea. În această toamnă echipa Ajungem MARI demarează activitea și în județele Vaslui și Mehedinți, unde sunt așteptați voluntari până pe 10 octombrie. Pentru extinderea în noi județe este necesară implicarea coordonatorilor locali voluntari.

În funcție de recomandările autorităților, în unele județe conducerea centrelor le va permite voluntarilor să participe fizic la activități cu copiii sau la ieșiri și excursii în afara centrelor. Acolo unde nu se poate merge fizic, voluntarii vor susține activități online pentru copii.

Programul Ajungem Mari este desfășurat de Asociația Lindenfeld, fondata in 2013 de 3 tineri din București. Ajungem MARI este singurul program național care susține pe termen lung educația copiilor și tinerilor instituționalizați și din medii defavorizate pentru a ajunge adulți fericiți, încrezători, responsabili și independenți. În prezent, în București și în 23 de județe, 2.500 de copii și tineri instituționalizați sau din familii defavorizate se bucură de educație interactivă și experiențe de formare cu sprijinul a 1.400 de voluntari alături de care lucrează săptămânal.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava