Concert pascal
MOPAN Suceava

Duminică, 05 februarie, pe pârtie Bucovina din Vatra Dornei, erau programate ultimele manșe la probele de simplu feminin și masculin din cadrul Campionatului Mondial de Sanie pe pârtie naturală. Însă, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, respectiv temperaturile pozitive, calitatea gheții a fost afectată. Astfel, reprezentanții juriului, delegații tehnici și antrenorii au decis de comun acord anularea probelor de concurs, iar pentru acordarea titlurilor de Campioni Mondiali s-au luat în considerare timpii înregistrați ieri în urma desfășurării primelor manșe din cadrul celor două probe, conform regulamentului internațional (IRO).

La competiția de simplu feminin au participat 25 de fete, iar locul I a fost obținut de italianca Greta Pinggera (1:16.70), pe locul II s-a clasat tot o sportivă din Italia, respectiv Evelin Lanthaler (1:16.87), iar locul III a fost ocupat de sportiva Austriei, Tina Unterberger (1:17.93).

Italia s-a impus şi în proba de simplu masculin. Locul I a fost adjudecat de Alex Gruber (1:16.47), locul II a fost ocupat de rusul Juri Talikh (1:17.21), iar pe locul III s-a clasat austriacul Thomas Kammerlander (1:17.31).

Campionatul Mondial de Sanie pe pârtie naturală s-a încheiat cu festivatea de premiere care a avut loc în parcul central din Vatra Dornei, în prezența sportivilor, antrenorilor și oficialităților. Ceremonia a debutat cu premierea câștigătorilor la probele de simplu feminin și masculin de către vicepreședintele Federației Internaționale de Sanie, Harald Steyrer, președintele Federației Ruse de Sanie, Nataliya Gart, președintele Federației Române de Bob și Sanie, Sorin Buta și primarul orașului Vatra Dornei, Ilie Boncheș. „În ultimii 20 de ani s-a întâmplat ca, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, mai multe competiții de sanie pe pârtie naturală să nu se termine integral. Este păcat, atât pentru sportivi, cât și pentru organizatori, având în vedere că aceștia din urmă au făcut toate eforturile pentru ca pârtia să se prezinte în condiții bune. (…) Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat de organizarea acestor Campionate Mondiale în pofida condițiilor meteorologice. Mulțumesc Federației Române de Bob și Sanie, în frunte cu președintele ei, Sorin Buta, mulțumesc autorităților locale, Primăriei din Vatra Dornei și tuturor celor care s-au implicat pentru a asigura cele mai bune condiții de desfășurare a concursului“, a declarat Harald Steyrer, vicepreședintele Federației Internaționale de Sanie.

Federaţia Română de Bob şi Sanie le mulţumeşte tuturor celor implicaţi în organizarea acestui eveniment de talie mondială. De asemenea, preşedintele Sorin Buta îi felicită pe toţi ocupanţii locurilor fruntaşe şi le urează succes şi în următoarele competiţii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava