MOPAN Suceava

Comunicat ISU Suceava. ”Pentru ca trecerea în noul an sa fie un prilej de bucurie, iar petrecerea acestor momente sa nu fie umbrita de producerea unor evenimente nedorite, salvatorii din cadrul lnspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava vor monitoriza permanent dinamica interventiilor la nivel judetean, iar la nevoie vor fi dispuse masuri imediate pentru optimizarea misiunilor de raspuuns în sprijinul cetatenilor. În  plan operational, pompierii suceveni vor fi zilnic la datorie și vor asigura interventia imediată în caz de urgenta cu mijloacele tehnice din dotare.

Raspunsul la urgentele medicale se va efectua prin intermediul echipajelor SMURD, care vor asigura primul ajutor medical și transportul persoanelor  aflate în dificultate  la unitatile spitaliceti.

Pentru ca trecerea în  Noul An sa fie un prilej de bucurie, iar petrecerea acestor momente sa nu fie umbrita de producerea unor evenimente nedorite, facem urmatoarele recomandari: 

  • cu ocazia meselor festive organizate de Revelion, organizatorii trebuie sa tina seama de numarul persoanelor participante, pentru a nu depași capacitatea maxima admisa, iar culoarele și caile de evacuare sa fie mentinute libere, sa fie marcate și iluminate corespunzator;
  • turiștii cazati  In  locatiile  unde  se  organizeaza  Revelionul,  din  primele momente ale cazarii, trebuie sa identifice caile de acces și evacuare în caz de urgenta și sa se informeze cu privire la modul de comportare și actiune In cazul producerii unui eventual incendiu, atat pe timp de zi cat și pe timp de noapte;
  • parcarea autoturismelor se va face astfel încât sa nu se blocheze caile de acces pentru fortele de interventie.

Unul din cele mai ateptate momente în seara de Revelion, este spectacolul oferit de jocurile de artificii însă de multe ori, utilizarea ilegala a materialelor pirotehnice s-a soldat  și cu evenimente grave.

Pentru ca mijloacele pirotehnice sunt folosite cu predilectiein aceasta perioada a anului, ganditi-vă întotdeauna la ce vi se poate întampla voua  sau celor din apropierea voastra atunci cand folositi aceste petarde și artificii. Nu merita sa va riscati sanatatea pentru cateva secunde de distractie.

Pentru evitarea producerii unor evenimente  nedorite este important sa conștientizati pericolul utilizarii necorespunzatoare a acestor obiecte. Reamintim cetatenilor ca pot folosi doar materialele pirotehnice din categoria celor admise la comercializare și care prezinta un pericol redus pentru utilizatori. Chiar și pentru materialele cu nivel de risc foarte scazut, utilizarea de catre copii nu este indicata și poate fi periculoasa.

Pentru prevenirea incidentelor ce pot fi generate de folosirea necorespunzatoare, nu utilizati artificiile în încaperi și  spatii închise, balcoane, holuri de bloc și pe terase. De asemenea, materialele pirotehnice nu trebuie aruncate în foc sau  depozitate în vecinatatea surselor sau echipamentelor de încalzire.

Pompierii militari suceveni le ureaza cetatenilor un An Nou plin de bucurii, multa sanatate  și  impliniri  alaturi de cei dragi !

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava