Concert pascal
MOPAN Suceava

Admite recursul declarat de recurentul-reclamant LUPU CORNEL impotriva deciziei civile nr. 482 din 19 noiembrie 2012 pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a V-a Civila. Modifica decizia atacata in sensul ca respinge apelul declarat de parata SC VOLKSBANK ROMÂNIA SA împotriva sentintei civile nr.9396/28.06.2012 pronuntata de Tribunalul Bucuresti Sectia a VI a civila, ca nefondat si admite apelul reclamantului. Schimba in parte sentinta in sensul ca obliga parata si la restituirea sumelor pe care le-a incasat in baza clauzelor constatate nule. Mentine celelalte dispozitii ale sentintei. Irevocabila. Numar dosar: 29434/3/2011.

 Ce se precizeaza in decizie?

Dupa mai multe comunicari cu banca in care bucuresteanul a cerut ca dobanda pentru creditul sau sa fie micsorata pentru ca LIBOR a scazut, a decis sa deschida o acţiune in instanta. Judecatorii au constat ca dupa patru luni de la contractarea creditului banca a crescut dobanda de la 5,7% la 6,99%, această dobanda fiind compusa din LIBOR de 2,7% si marja bancii de 4,2%. Clientul a constat ca banca si-a majorat marja de la 3% la 4,2%.

Avocat: Banca si-a majorat marja incalcand legea.

Ulterior, in 2009, indicele LIBOR a scazut constant ajungand la 0,30%. Potrivit acţiunii depuse in instanta, bucuresteanul a sustinut ca banca era obligata sa diminueze valoarea dobanzii de la 6,9% la 5,5%. De altfel, in mai 2009, acesta a trimis catre OTP o solicitare prin care cerea chiar acest lucru, adica diminuarea dobanzii. ”Se poate observa ca banca a crescut marja de la 3% la 6% si chiar mai mult. Aceasta majorare a marjei bancii s-a făcut cu incalcarea legii.”.

In tot acest timp, banca a emis acte aditionale pentru modificarea dobanzii pe care insa clientul a refuzat sa le semneze spunand ca nu este de acord cu condiţiile impuse de banca. In contractul de credit, banca a prevazut urmatorul articol: „Dobanda este variabila in conformitate cu politica bancii. Dobanda curenta poate fi modificata in mod unilateral de catre banca, luand in considerare valoarea dobanzii de referinta pentru fiecare valuta (ex.: EURIBOR (Eur)/LIBOR (CHF)/RUBOR (RON) etc.), fara a exista consimtamantul clientului”.

 

Cabinet de avocat Coltuc

www.coltuc.ro

av.COLTUC MARIUS

Ultimul dosar impotriva Volksbank castigat de Cab. avocat Coltuc – Clauze abuzive, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Juridic

Av. Coltuc Marius
Fondator Casa de avocatură Coltuc - www.coltuc.ro
Tel. 0745150894
Partener www.licitatiijuridice.ro

SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava