MOPAN Suceava

Direcția Silvică Suceava a relatat pe pagina sa de facebook despre un incident petrecut de Ziua Femeii la Ocolul Silvic Breaza acolo unde un individ a provocat un mare scandal. Silvicultorii au depus o plângere penală împotriva individului pentru ultraj, distrugere și violență asupra personalului silvic de la Ocolul Breaza. Prezentăm integral postarea:

”Ziua de 8 martie a.c, a fost o zi neagră, fără flori și cadouri, pentru biografia unui individ care nu a mai rezistat, probabil, stresului sărbătorii și publicității excesive a evenimentului cunoscut de fiecare dintre noi. O zi neagră pe care nu o va uita niciodată. Așadar, dacă nu ai treabă și vrei să fii, măcar pentru o zi, în satul tău, celebru, ce-i de făcut decât să produci ceva memorabil, nu? Adică un eveniment despre care să vorbească de vitejia piticului violent ascuns în tine. Prin cârciumi și la gazetă.

Astfel, la data de 08.03.2021, ora 9.40 șeful Ocolului Silvic Breaza, ing. Lițu Mihai a fost solicitat de către un angajat al subunității pentru a interveni și a stopa conflictul creat, din senin, fără motive întemeiate, de către numitul D. Alexandru. Nimeni nu știe de ce acesta, prezent într-un birou, lângă casieria subunității, într-o criză bruscă de delir, a trecut la distrugerea fotocopiatorului și a mobilierului existent în acea cameră. Apoi s-a dezlănțuit, amenințându-l și înjurându-l permanent pe pădurarul Coca Ilie, titular al cantonului silvic nr. 4 ”Porcescu” din cadrul Ocolului Silvic Breaza.

Șeful de ocol, inginer Lițu Mihai, om cu experiență de viață și trecut prin asemenea evenimente, poate mult, mult mai dure, psihologic vorbind, a încercat să rezolve situația pe calea dialogului, salvator pentru toți cei prezenți, dar în zadar cu asemenea tactică. Oameni și tactici, tehnici și obiceiuri. Acesta, cu un comportament profesional ca la carte,  a încercat, de mai multe ori, să-l calmeze pe numitul D. Alexandru, dar nimic nu era pe placul agresorului. Într-o clipă de acalmie, când negociau condiții de încetare a acestui conflict izbucnit din senin, D.A. l-a lovit brutal pe inginerul Lițu Mihai, șeful de subunitate, în picior, sub genunchi. Ulterior incidentului, datorită mobilizării întregului personal silvic existent în subunitate, agresorul a fost evacuat din subunitate.

În acest context, cum era și firesc, a fost sesizată, telefonic, poliția, prin persoana d-lui Negură Iulian din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 11 Pojorâta;

Dar aventura continuă și, la scurt timp după încheierea conversației cu lucrătorul de poliție, angajații Ocolului Silvic Breaza au sesizat, de urgență, șefului de ocol, că mașina de serviciu marca Dacia Duster, cu numărul de înmatriculare SV 11  LKA a fost distrusă, prin spargerea parbrizului.

Conducerea Ocolului Silvic Breaza presupune că autor ar fi tot numitul D. Alexandru, lucru care va deveni certitudine doar după obținerea materialului video surprins de camerele de supraveghere ale Primăriei comunei Breaza. Aceste camere au surprins evenimentul pentru că erau îndreptate exact înspre locul în care era staționată mașina de serviciu, marca Dacia Duster.

Direcția Silvică Suceava a înștiințat Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc pentru efectuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj și distrugere. Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuințare a unui bun aparținând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum și înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Acțiunea penală pentru această infracțiune se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate, potrivit alineatului 6 al articolului 253.

Concluzionând, ori cât de mare ar fi durerea și supărarea ta pe lume, și oricât de dulce ar părea răzbunarea, cel mai bine ar fi să te bucuri de un cântec frumos că ai scăpat de un asemenea om, care putea să desăvârșească răul”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava