Concert pascal
MOPAN Suceava

Consilierul județean PSD Dan Ioan Cușnir a propus joi în ședința extraordinară a deliberativului județean ca la aplicarea prevederilor din noua Lege a salarizării unice să nu majoreze indemnizațiile consilierilor județeni, propunere îmbrățișată de președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur. Aleșii județeni primesc pentru activitatea lor un cuantum de până la 1/10 din indemnizația președintelui CJ, care de la 1 iulie s-a majorat, în baza noii legi, la 13.050 de lei lunar.

”Indemnizația noastră este de 993 de lei brut, adică 700 de lei net. Avem o ședință de maximum două ore pe lună, ceea ce înseamnă cam 100 de euro pe oră. Un calcul simplu arată că dacă ar fi să primim un salariu, aceasta ar trebui să fie de aproximativ 12.000 de euro pe lună! Poate pare puțin 700 de lei indemnizație, dar să nu uităm că sunt oameni care muncesc o lună pentru 1.400 de lei”, a declarat Cușnir.

Gheorghe Flutur a declarat că este ”total de acord cu domnul consilier Cușnir”. ”Nu ne gândim la majorări de indemnizații. Eu cred că ar trebui să rezolvăm problemele la Protecția Copilului, unde nu avem asigurate salariile pe ultimele trei luni din an, și să rămânem cu indemnizațiile pe care le avem, până la sfârșitul anului. Trebuie să fim prudenți pentru că nu stăm deloc bine cu bugetul”, a afirmat Flutur.

El a mai spus că aplicarea noilor prevederi legislative oricum stârnește nemulțumiri, mai ales în rândul angajaților care pierd bani la salariu. El a dat ca exemplu cazul secretarului județului, care pe vechea lege avea salariu mai mare ca vicepreședinții CJ, iar pe noua lege, prin aplicarea principiului ierarhizării, trebuie să aibă un salariu inferior acestora.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava