MOPAN Suceava

Arhimandritul Iustin Dragomir, stareţul Mănăstirii Bogdana din Rădăuţi, a fost inclus în Cartea de onoare a valorilor bucovinene la iniţiativa prefectului Constantin Harasim pentru întreaga sa activitate atât pe tărâmul spiritual cât şi pe cel social. Evenimentul a avut loc joi, 26 noiembrie, la Palatul Administrativ în cadrul şedinţei lunare a Colegiului Prefectural. Arhimandritul Iustin Dragomir a primit din partea prefectului « diploma de excelenţă » dar şi un album de artă intitulat « Comorile muzeelor europene ». «Părintele arhimandrit a făcut lucruri deosebite pe zona ortodoxiei dar şi pe zona socială de protecţie a celor săraci şi a copiilor. Luna asta la Rădăuţi a avut loc un eveniment de marcă pentru judeţul Suceava, sfinţirea mănăstirii de maici din incinta aşezământului de copii « Sf. Ierarh Leontie » la care a fost prezent Patriarhul României, eveniment la care şi-a adus contribuţia stareţul Iustin Dragomir. Pentru toată munca părintelui îi înmânăm diploma de excelenţă », a declarat prefectul Constantin Harasim.

Stareţul Mănăstirii Bogdana a ţinut să mulţumească pentru onoarea de a i se decerna « Diploma de excelenţă » precizând că nu şi-a făcut decât datoria. « Mulţumesc pentru onoarea care mi s-a făcut din partea Prefecturii. Pentru mine ca monah este destul de greu să vorbesc realizările noastre. Noi nu ne facem decât datoria. Referitor la activitatea mea în Bucovina sunt venit din anul 1983 de la Mănăstirea Cetățuia atunci când am venit la Mănăstirea Putna. De acolo am fost implicat în lucrările de la Mănăstirea Dragomirna şi în anii 90 după alte ascultări date de Patriarhie am revenit la Rădăuți unde s-a redeschis Mănăstirea Bogdana care a fost închisă 207 ani”, a relatat Iustin Dragomir.

În Cartea de onoare a valorilor bucovinene au mai fost nominalizaţi managerul Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou”, Vasile Râmbu, rectorul Universtăţii „Ştefan cel Mare”, Valentin Popa, preşedinta Federatiei Patronale a Întreprinderilor Mici si Mijlocii, Liliana Aghiorghicesei, şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, generalul Ioan Burlui şi generalul de brigadă în rezervă Zaharia Cojocaru.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava