Concert pascal
MOPAN Suceava

În perioada 4-12 februarie conform Planului de acțiune „Scutul Pădurii 2020” poliţiştii din cadrul IPJ Suceava – Serviciul Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, în cooperare cu lucrători de jandarmi și specialiștii silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava și Direcției Silvice Suceava au acționat în sistem integrat pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării prelucrării și comercializării materialului lemnos.

Au fost efectuate 51 de controale pe drumurile publice, 3 controale pe linia provenienței, prelucrării, depozitării și valorificării materialului lemnos și 7 controale în fondul forestier și la unități economice.
Au fost constatate 13 infracțiuni silvice, toate la Legea nr. 46/2008.
Au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale in valoare de 22.930 lei.
Au fost confiscați 20 metri cubi material lemnos și a fost indisponibilizat un camion de transport în valoare de 40.000 lei.

În după amiaza zilei de 9 februarie un echipaj de politie din cadrul SPR 1 Vadu Moldovei, a oprit pe DN15C, de pe raza loc. Boroaia, un autocamion care transporta un container cu rumeguș. Conducătorul nu a putut prezenta documentele de însoțire a materialului lemnos declarând verbal că nu deține. În continuare s-a procedat interogarea aplicației iWood Tracking , rezultând faptul că pentru data, locul și ora opririi nu există generat vreun cod valabil.

In continuare s-a procedat la conducerea autoutilitarei la sediul Ocolului Silvic Fălticeni, unde specialistii silvici au procedat la inventarierea materialului lemnos (rumeguș) din mijlocul de transport, identificând un volum total de 11,65 m3 rumeguș rășinoase.

In cauză, s-a întocmit dosar penal privind săvârsirea infracțiunii de ”transport cu orice mijloace de transport a materialele lemnoase, în volum de peste 10 m3, neînsoțite de documente specifice de transport” faptă prev. de art. 68 alin. 21 din Legea 46/2008 a codului silvic.

Volumul de 11.65 m3 materiale lemnoase (sortiment rumeguș rășinoase) în valoare de 1246,55 lei a fost predat în custodia Ocolului Silvic Fălticeni.
În temeiul art. 68 alin. 22 din Legea 46/2008 codul silvic, autocamionul în valoare de aproximativ 40.000 lei a fost indisponibilizat de către polițiști.

Un autocamion de 40.000 de lei care transporta fără acte rumeguș de 1.200 de lei, confiscat de polițiști la Boroaia, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava