MOPAN Suceava

Un bărbat care a înjunghiat două sucevence a fost identificat şi prins de poliţişti. Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Suceava, una dintre femei a fost înjunghiată în luna august 2015, iar cea de-a doua în prima lună a acestui an. Agresorul este un bărbat de 36 de ani, instanţa dispunând internarea acestuia. În comunicat se precizează că poliţiştii judiciarişti „au desfăşurat activităţi investigative complexe, îngreunate şi de lipsa unor elemente esenţiale în stabilirea activităţii infracţionale, motivaţia infracţională, scopul infracţional urmărit, elemente de legătură între autor şi victime, lipsa scopului patrimonial, similarităţi privind intervalul temporal, etc”. Astfel, din dispoziţia conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean au fost intensificate activităţile investigative dar şi măsurile de ordine publică, fiind reconfigurate traseele de patrulare şi suplimentate efectivele în anumite zone ale municipiului, în vederea prevenirii unor fapte similare dar şi pentru obţinerea de date şi informaţii care să ducă la identificarea autorului.
„Au fost vizionate sute de ore de filmări ale unor sisteme tehnice din proximitatea zonelor de producere a agresiunilor, s-au purtat discuţii peste 200 de persoane pentru obţinerea de date şi indicii, s-au dispus expertize medicale şi ştiinţifice şi au fost analizate zeci de profiluri de potenţial autori. După o muncă neîncetată de aproape 6 luni de zile, poliţiştii au reuşit să identifice persoana bănuită de comiterea ambelor fapte şi să dispună măsuri legale de izolare a autorului, astfel încât acesta să nu mai poată pune în primejdie viaţa altor persoane”, se arată în comunicatul Poliţiei.
Prima faptă a fost sesizată în data de 25 august 2015, când o femeie de 55 de ani, din Suceava, a reclamat că a fost înjunghiată de o persoană necunoscută.
Din cercetări s-a stabilit că în seara acelei zile, femeia se deplasa singură pe aleea dintre străzile Prof. Leca Morariu şi str. Universităţii, în apropierea Şcolii de Artă Suceava, iar la un moment dat din spate a venit un bărbat necunoscut, care fără să-i spună ceva sau să-i ceară vreun bun, i-a aplicat mai multe lovituri de cuţit în zona spatelui şi gâtului, după care a fugit.
A doua agresiune a avut loc pe 22 ianuarie 2016, o persoană sunând la „112” pentru a sesiza că o femeie a fost lovită cu un cuţit lângă alimentara din cartierul Areni.
În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că în dimineaţa acelei zilei, în jurul orei 6:00, o suceveancă de 54 ani mergea de acasă către serviciu, iar în faţa alimentarei Areni a auzit din spate nişte paşi grăbiţi, fără a da importanţă acestui lucru. Imediat însă a simţit o lovitură în zona spatelui, iar când s-a întors a observat un bărbat fugind.
Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean Suceava, unde i s-au acordat îngrijiri de specialitate, fiind diagnosticată cu „plagă înjunghiată torace posterior prin agresiune”.
Potrivit comunicatului de presă, în cursul zilei de vineri, 19 februarie a.c., în urma activităţilor de cercetare penală, criminalistice şi investigative întreprinse de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi Poliţiei municipiului Suceava, a fost identificată persoana bănuită de comiterea agresiunilor, acesta fiind un bărbat de 36 ani, din municipiul Suceava.
„Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a apreciat faptul că ambele acte materiale întrunesc elementele constitutive ale tentativei la infracţiunea de omor, având în vedere zonele vitale vizate de autor (torace), precum şi obiectul vulnerant folosit, respectiv obiect tăietor-înţepător (cuţit), cauzele fiind reunite.
Ca urmare a probatoriului administrat, s-a atribuit calitatea de suspect bărbatului de 36 de ani pentru comiterea celor două acte materiale de tentativă la infracţiunea de omor şi a fost sesizat Tribunal Suceava pentru luarea măsurii de siguranţă a internării medicale provizorii faţă de suspect”, se precizează în comunicatul Poliţiei Suceava.
Tot vineri, instanţa şi-a însuşit propunerea, dispunând măsura de siguranţă a internării medicale provizorii până la însănătoşire sau până la ameliorarea stării de sănătate care să înlăture starea de pericol. Instanţa a mai dispus şi efectuarea unei expertize medico-legală psihiatrică a suspectului de către Comisia medico-legală psihiatrică din cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava