Concert pascal
MOPAN Suceava

Un bărbat în vârstă de 67 de ani şi-a pierdut viaţa într-un incendiu izbucnit la propria casa. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, pompierii militari ai Gărzii de Intervenţie Siret, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Muşeniţa, au intervenit marţi dimineaţă, cu 5 autospeciale şi o ambulanţă SMURD, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din satul Bănceşti, comuna Muşeniţa.
La sosirea echipajelor ardea violent casa de locuit, construită din lemn, existând pericolul de propagare la un autoturism, o anexă gospodărească şi la locuinţa învecinată. În interiorul casei, pompierii militari au găsit proprietarul, căzut pe podea, fără semne vitale. „Din păcate, pentru viaţa bărbatului în vârstă de 67 de ani, nu s-a mai putut face nimic, declarându-se decesul. Intervenţia a fost deosebit de grea, din cauza materialelor combustibile din componenţa construcţiei locuinţei, dar şi a celor aflate în interior. De asemenea, salvatorii au evacuat nu mai puţin de trei butelii, care puteau exploda în orice clipă. Acestea au fost duse şi răcite într-o zonă sigură, îndepărtându-se pericolul”, a precizat Alin Găleată. În incendiu au ars astereala acoperişului, din lemn şi şindrilă, pe 100 de metri pătraţi, diferite materiale depozitate în pod, aproximativ 15 metri pătraţi din planşeul casei, pereţii pe 10 metri pătraţi şi alte bunuri. Flăcările au degradat planşeul pe 100 de metri pătraţi, pereţii pe 15 metri pătraţi, duşumeaua pe 5 metri pătraţi şi învelitoarea din tablă a acoperişului pe 100 de metri pătraţi. De asemenea, căldura radiată a afectat parţial vopseaua şi elemente din plastic de la autoturismul parcat în curte.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jarul sau scânteile căzute din soba cu acumulare de căldură, la care pompierii militari au găsit uşiţa deschisă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava