Un bătrân de 80 de ani din oraşul Broşteni a fost prins băut la volanul unei autoutilitare. Acesta a fost oprit de poliţişti în timp ce conducea autoutilitara pe un drum judeţean din Broşteni. Având în vedee că emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice”, ce va fi soluționat procedural.

Cazul bătrânului a fost dat ca exemplu de Poliţia Suceava, după o amplă acţiune pe linie rutieră care a avut loc la finalul acestei săptămâni pe drumurile din judeţ.

Un alt exemplu dat este cel al unui bărbat de 33 de ani din comuna Cornu Luncii, care a fost implicat întrun accident şi care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Potrivit unui comunicat al Poliţiei Suceava, sâmbătă seara, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2E, în afara localității Sasca Nouă, din direcția Cornu Luncii către Fălticeni, un bărbat de 33 de ani din comuna Cornu Luncii, a efectuat manevra de depășire a autoturismului condus regulamentar de un bărbat de 48 de ani, din județul Iași, însă, la revenirea pe banda de circulație l-a acroșat cu partea laterală din spate, după care cele două vehicule au părăsit partea carosabilă și au intrat în șanțul din partea stângă a direcției de deplasare.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, pentru bărbatul de 48 de ani și de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 33 de ani, vinovat de producerea evenimentului, căruia, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Poliţia Suceava a mai anunţat că Peste 200 de poliţişti rutieri sau avizaţi să desfăşoare activităţi pe linie rutieră au fost în acest week-end pe şoselele judeţului. Poliţiştii au fost mobilizaţi pentru prevenirea accidentelor şi fluidizarea traficului în condiţiile emiterii unei atenţionări meteo privind căderi de precipitaţii sub formă de ninsoare, însă, ,,profitând” de vremea favorabilă de până la această oră, agenţii şi-au concentrat activităţile pe linia prevenirii evenimentelor rutiere pe fondul consumului de alcool.

„De asemenea, acţiunile au vizat şi prevenirea evenimentelor rutiere cu implicarea tinerilor, având în vedere faptul că în acest week-end s-au derulat şi câteva ,,Baluri ale Bobocilor”. Din fericire, până la această oră, datorită prezenţei sporite şi active în teren a poliţiştilor, în acest week-end nu s-au înregistrat evenimente rutiere grave, iar şoferii care au consumat alcool şi s-au urcat la volan au fost identificaţi de poliţişti înainte de producerea unor tragedii”, se arată în comunicatul Poliţiei Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava