Concert pascal
MOPAN Suceava

Polițiștii suceveni au identificat la finalul acestei săptămâni trei transporturi ilegale de lemne. Astfel, vineri seara, în jurul orei 20:30, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice au depistat pe un drum județean din oraşul Broşteni un autocamion care transporta material lemnos, la volanul acestuia fiind identificat un localnic de 29 de ani, care a prezentat pentru control avizul de însoţire pentru cantitatea de 14,09 m.c. lemn foc răşinoase specia molid.
În timpul controlului polițiștii l-au suspectat pe șofer că transporta a doua oară altă cantitate de material lemnos, în baza aceluiaşi aviz de însoţire, asta deoarece documentul prezentat a fost emis la data de 14 iulie 2017, ora 13.10, iar transportul a fost depistat în jurul orelor 20.10, distanţa de parcurs de la locul de încărcare până la locul depistării fiind scurtă şi numărul de piese nu corespundeau cu cele înscrise în avizul de însoţire. În aceste condiții, şoferul a fost  chestionat cu privire la legalitatea transportului de material lemnos, rezultând că acesta este ilegal.
În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională cu amendă în valoare de 5.000 lei, precum și confiscarea cantităţii de 7,00 metri cubi de lemn foc răşinoase din specia molid. Polițiștii nu au dispus măsura complementară a confiscării mijlocului de transport deoarece în urma calculului valorii materialului lemnos transportat a rezultat valoarea de 560 lei, nefiind îndeplinite prevederile legale.
Tot vineri, în jurul orei 21.50, pe DN17B, în orașul Broșteni, polițiștii din cadrul poliției orașului au oprit pentru control o autoutilitară despre care existau suspiciuni că ar transporta material lemnos în mod repetat cu același aviz de însoțire primar.
Șoferul a fost legitimat în persoana unui bărbat de 46 de ani, din comuna Borca, județul neamț, reprezentant al unei societăţi comerciale care a prezentat pentru cantitatea de material lemnos transportată un aviz de însoțire primar din data de 14 iulie, în care era menționată cantitatea de 14,27 mc lemn rotund rășinoase-molid. Deoarece numărul de piese precum și diametrul materialului lemnos transportat nu corespundea cu cele trecute în avizul de însoțire primar s-a luat legătură cu reprezentanții Ocolului Silvic Crucea, care în cursul zilei de sâmbătă au inventariat cantitatea de material lemnos transportată. În urma inventarieri au fost constatate diferențe la diametrul bucăților de lemn, diferențe la numărul de piese transportate, cantitatea de material lemnos transportată având un total de 15,47 mc material lemnos rășinoase.
În cauză s-a procedat la sancționarea contravențională cu amendă în cuantum de 5000 lei, cantitatea de 15,47 mc a fost confiscată și predată în custodia reprezentanților O.S. Crucea, iar autoutilitara a fost confiscată și imobilizată în curtea depozitului de bușteni al O.S. Crucea.
Ulterior, în cursul zilei de sâmbătă 15 iulie a.c., la ora 00.15, pe strada Ştefan cel Mare din oraşul Gura Humorului a fost  depistată o autoutilitară care transporta material lemnos, la volanul acesteia fiind identificat  un bărbat de 60 de ani, din comuna Valea Moldovei. Fiindu-i solicitat să prezinte avizul de însoţire a materialului lemnos transportat, șoferul a declarat că nu deţine un astfel de document pentru cantitatea de material lemnos transportată.
Bărbatul a fost condus la sediul unui canton de pe raza Ocolului Silvic Gura Humorului în vederea inventarierii materialului lemnos. În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 11,53 m.c lemn rotund cherestea, pentru care, în urma calculului valorii materialului lemnos transportat, a rezultat  valoarea de 3.562,77 lei, depăşind de 30,98 ori preţul mediu al unui m.c de masă lemnoasă pe picior.
În aceste condiții s-a dispus măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în cuantum de 10.000, confiscarea cantităţii de 11,53 m.c lemn rotund cherestea şi a autoutilitarei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava