MOPAN Suceava

 La data de 31 august 2022,  în jurul orelor 20:00, lucrătorii Secției nr. 13 Poliție Rurală Bălcăuți, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DN2-E85 de pe raza localității Negostina, au procedat la oprirea regulamentară, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, a unei autoutilitare, împrejurare în care conducătorul auto s-a conformat și a oprit. Cu această ocazie, polițiștii au procedat la legitimarea șoferului fiind identificat în persoana unui bărbat de 54 ani domiciliat în comuna George Enescu, județul Botosani. În urma controlului autoutilitarei, s-a constatat faptul că aceasta era încărcată cu material lemnos, tip cherestea, esență molid, pentru care conducătorul auto, deținea aviz de însoțire al materialului lemnos, emis pentru cantitatea de 9,47 mc material lemnos.

S-a procedat la verificarea transportului în aplicația SUMAL CONTROL, iar urma analizării fotografiilor încărcate, s-a constatat faptul că din conținutul acestora nu se poate distinge sau focaliza încărcătura de material lemnos în totalitate. Întrucât, din  primele verificări s-a constatat faptul că există neconcordanțe între cantitatea de material lemnos consemnată în avizul de însoțire electronic și cantitatea efectivă transportată în autoutilitară, s-a procedat la solicitarea sprijinul lucrătorilor din cadrul Ocolului Silvic Adâncata, în vederea inventarierii materialului lemnos.

În urma activității de inventariere, de către maistrul silvic din cadrul Ocolului Silvic Adâncata, județul Suceava, a reieșit în plus cantitatea de 5,70 mc material lemnos cherestea rășinoase esență molid, față de cea înscrisă în avizul de însoțire al materialului lemnos. Având în vedere cele constatate, s-a luat măsura sancționării contravenționale a unei persoanei juridice cu sediul social în comuna Sucevița, sat Voievodeasa, județul Suceava, conform art. 19 alin. (2) lit. b) punctul 2 și art.19 alin. (2), ind.2 lit.a)  din Legea 171/2010 și s-a dispus măsura complementară de confiscare pentru cantitatea de 5,70 mc material lemnos, în valoare totală de 4.959 lei.

Totodată, cu ocazie controlului documentelor autoutilitarei, s-a constatat faptul că aceasta avea inspecția tehnică periodică expirată din data 10.08.2022, fapt pentru care s-a luat măsura sancționării contravenționale cf. Oug 195/2002, iar ca măsura complementară reținerea certificatului de înmatriculare și imobilizarea vehiculului.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava